USR PLUS cere demisia prefectului şi a directorului DSP din Sibiu, pe care îi consideră responsabili pentru situația dramatică

USR PLUS cere demisia prefectului şi a directorului DSP din Sibiu, pe care îi consideră responsabili pentru situația dramatică

Alianţa USR PLUS cere demisia prefectului de Sibiu Mircea Creţu şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu, pe care îi consideră responsabili de criza locală, judeţul având cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori.

"Suntem cu toţii într-un pericol uriaş. Nu mai e timp să aşteptăm. Avem oameni care au fost numiţi în funcţii administrative şi manageriale tocmai pentru a lua decizii asumate şi ferme pentru comunitate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu sunt în stare să le ia? Atunci trebuie să plece acasă! Cerem demisia imediată a prefectului de Sibiu şi a directorului DSP care sunt direct responsabili de criza majoră de azi de la Sibiu", au transmis reprezentanţii Alianţei USR PLUS Sibiu.

"Mor oameni în fiecare zi - acesta este costul incompetenţei sau superficialităţii"

Aceştia o critică şi pe Raluca Turcan, vicepremier, deputat de Sibiu şi candidat pentru un nou mandat, despre care spun că a dat asigurări că situaţia este sub control.

"Domnul prefect Mircea Creţu şi domnul subprefect Rareş Macrea sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi nu au fost capabili să ia decizii care să limiteze răspândirea epidemiei şi numărul de morţi. Asta este incalificabil.

Iar Guvernul şi reprezentanta lui, doamna vicepremier Raluca Turcan, care ne-a asigurat făcând campanie prin comunele judeţului că totul e sub control, sunt vinovaţi în egală măsură de situaţia critică de la nivelul judeţului Sibiu.

Mor oameni în fiecare zi - acesta este costul incompetenţei sau superficialităţii administrative şi politice. Avem nevoie urgent în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de oameni capabili să ia decizii pentru a salva vieţi, până nu ajungem să avem nevoie de încă un container pentru victimele neglijenţei", mai susţin cei din USR PLUS.

"Incapacitate managerială"

Alianţa USR PLUS o acuză şi pe Liliana Coldea, director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, de "incapacitate managerială".

"Incapacitatea managerială a directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu, şi a doamnei doctor Liliana Coldea se reflectă în situaţia mai mult decât gravă de la Sibiu.

Alianţa USR PLUS Sibiu a făcut mai multe solicitări şi propuneri în ultimele trei săptămâni pentru gestionarea situaţiei pandemice, dar nimeni nu ne-a ascultat", mai spun cei din USR PLUS Sibiu.

Şi Pro România a solicitat, miercuri seara, demisia prefectului Mircea Creţu, aflat în concediu medical, fiind bolnav de COVID-19.

În prezent, şedinţele de urgenţă sunt conduse de subprefectul Rareş Macrea, care a admis miercuri seara că se ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu. 

Sibiul riscă să intre în carantină, din cauza exploziei cazurilor de COVID-19. DSP a trimis datele la București și așteaptă decizia

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!