Carantina produce efecte. Rata de infectare dintr-o comună închisă astfel a scăzut de la 11 la 2,17

Rata de infectare dintr-o comună gălățeană a scăzut foarte mult după ce o parte a comunității a fost introdusă în carantină.

Zona a fost izolată timp de patru săptămâni, iar rata de infectare calculată la mia de locuitori a scăzut de la 11 la 2,17.

Un cartier al comunei Ivești a fost introdus în carantină pe 13 octombrie după ce numărul persoanelor infectate a crescut foarte mult. Potrivit raportării oficiale, la declararea carantinei erau peste 10 persoane infectate la mia de locuitori în zona afectată a comunei.

ADVERTISING

După două săptămâni, autoritățile au decis să prelungească măsura, deoarece rata de infectare scăzuse cu aproximativ două puncte. Asta în condițiile în care numeroși localnici refuzau să respecte regulile impuse de autorități.

Un bărbat infectat cu COVID-19 a fost prins într-o zonă carantinată din Galați, deşi trebuia să stea izolat

Marți, carantina a fost în sfârșit ridicată, iar jandarmii s-au retras din filtrele stabilite la intrarea în comunitate. În prezent, la Ivești este o rată de infectare de 2,17 persoane infectate la mia de locuitori, comparabilă cu cea din alte localități din județul Galați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇