Primul județ în care rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori. În Capitală indicele a scăzut pentru a doua zi la rând

Primul județ în care rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori. În Capitală indicele a scăzut pentru a doua zi la rând

Rata de infectare scade pentru a doua zi la rând în Capitală, însă avem un județ care a trecut de 7 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Publicitate

Rata de infectare în București a ajuns miercuri la 5,04 de la 5,11 cât a fost marți. Este a doua zi la rând când acest indice scade pentru Capitală.

Primul județ care a ajuns la o rată de 7 infectări/ mia de locuitori este Sibiul, unde indicele a ajuns la 7,19!

Din păcate, mai avem un singur județ în scenariul verde: Vrancea, unde rata de infectare este de 1,46 de infecții la 1.000 de locuitori.

Incidență de peste 6 cazuri la mia de locuitori avem în Cluj (6,9), Sălaj (6,46) și Timiș (6,52).

Publicitate

Județele în care s-a depășit pragul de 5 sunt Alba (5,6) și Bihor (5,54).

De asemenea, 20 de județe sunt încă în scenariul galben. Iată graficul transmis miercuri de GCS:

Foto: Grupul de Comunicare Strategică

Raportul săptămânal privind evoluția COVID: O treime dintre cazurile noi au fost în Capitală, Cluj, Timiș, Prahova și Sibiu (Grafice INSP)

Situația pe județe

Situația pe județe este destul de îngrijorătoare, mai ales dacă ne uităm la Cluj, unde de ieri până astăzi au fost depistate 707 noi cazuri de coronavirus.

Cea mai gravă situație este, după cum ne-am obișnuit, în Capitală, cu 946 de noi îmbolnăviri de marți până miercuri.

Multe cazuri noi s-au înregistrat și în județele Timiș (405), Brașov (332), Iași (391), Ilfov (398), Mureș (323) și Sibiu (362).

Județele unde s-au înregistrat sub 100 de noi infecții sunt:

 • Vrancea – 98
 • Buzău – 88
 • Giurgiu – 80
 • Neamț – 79
 • Caraș-Severin – 77
 • Ialomița – 76
 • Harghita – 74
 • Mehedinți – 71
 • Galați – 70
 • Covasna – 63
 • Călărași – 61
 • Gorj – 60
 • Tulcea – 58
 • Brăila – 54
 • Vaslui – 51
Foto: Graphs.ro

Situaţie disperată la Sibiu: Nu mai e niciun loc în spitale pentru bolnavii de Covid, instanţele au devenit focare şi nici morga nu mai face faţă cadavrelor

De menționat este că 4.130 de cazuri nu sunt alocate pe județe, din care 1.379 au fost depistate în ultimele 24 de ore.

Iată ce transmite GCS despre acest subiect - *Referitor la ”cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate.

Cifrele pandemiei

9.799 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 38.863 de teste, au anunțat autoritățile miercuri.

Bilanțul total al infectărilor urcă astfel la 324.094.

Miercuri dimineață erau internați, în spitalele COVID, 12.687 de bolnavi. Dintre aceștia, se află în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă, 1.092 de oameni.

Este încă zi neagră pentru România, după ce în ultimele 24 de ore au fost răpuse de coronavirus alte 203 persoane. Este un nou record absolut pentru țara noastră.

Iată aici toate datele transmise azi de autorități - Prima zi cu peste 200 de morți din cauza COVID. Peste 1.000 de pacienți sunt la ATI și avem aproape 10.000 de cazuri noi (Infografice)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇