Moment de referinţă pentru viitorul transporturilor: A avut loc prima cursă cu pasageri a unei capsule cu levitaţie magnetică. Unul dintre pasageri a fost o româncă

Moment de referinţă pentru viitorul transporturilor: A avut loc prima cursă cu pasageri a unei capsule cu levitaţie magnetică. Unul dintre pasageri a fost o româncă

O capsulă „plutitoare” dezvoltată ca soluţie verde de transport de către miliardarul britanic Richard Branson în cadrul proiectului Virgin Hyperloop a efectuat prima cursă cu pasageri.

Proiectul a fost lansat în 2014, iar capsulele au efectuat de-a lungul timpului sute de călătorii test în Las Vegas, Nevada, fără pasageri însă, scrie Euronews.

Săptămâna aceasta, Josh Giegel, Chief Technology Officer, și românca Sara Luchian, Director of Passanger Experience, au fost primii oameni care au folosit acest sistem de transport de mare viteză, bazat pe levitație magnetică.

ADVERTISING

În cadrul testului a fost depăşită viteza de 160 de kilometri pe oră, însă capsulele pot călători şi de trei ori mai repede decât trenurile de mare viteză.

Testul a fost urmărit în direct, prin livestream, de Branson însuşi, care a catalogat reuşita drept un moment care a făcut istorie în domeniul transportului.

Hyperloop este un sistem gândit să transporte oameni şi mărfuri în capsule care circulă prin tuburi sigilate, cu presiune scăzută, la o viteză ce o poate depăşi chiar şi pe cea atinsă de avioane.

ADVERTISING

Tehnologia, introdusă mai întâi de Tesla şi SpaceX, este în plus mai sustenabilă decât alte mijloace de transport, folosind chiar şi de zece ori mai puţină energie decât un avion pentru a atinge aceeaşi viteză.

Virgin Hyperloop se află în prezent în cea mai avansată fază în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei, iar Branson speră să revoluţioneze transportul chiar în anii ce urmează.

În viitor, vehiculele vor arată diferit de cele folosite pentru teste şi vor avea o capacitate de 28 de persoane, spun cei de la Virgin, potrivit sursei citate.

Virgin-Hyperloop-1
Foto: Virgin Hyperloop

C.S.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇