Economia României a înregistrat în trimestrul trei o scădere de 6%. Cîţu vede o revenire în V

Economia României a înregistrat în trimestrul trei  o scădere de 6%. Cîţu vede o revenire în V

România a consemnat o scădere economică de 6% în trimestrul III din 2020, raportat la perioada similară din 2019.

Față de trimestrul anterior, însă, a înregistrat o creştere de 5,6%, potrivit datelor semnal al Institutului Naţional de Statistică.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, Produsul Intern Brut a scăzut, comparativ cu perioada similară din 2019, cu 5,1% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

ADVERTISING

Cîțu: Economia și-a revenit în V

Economia a crescut cu 5,6% în trimestrul III, iar datele oficiale arată o revenire în V a economiei, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Date oficiale - revenire în V a economiei! În trimestrul III economia a crescut cu 5,6%. Am spus din primul moment că economia îşi revine din trimestrul III şi acum datele confirmă. Astăzi avem confirmarea că Guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani.

ADVERTISING

Rezultatele ar fi fost mult mai bune dacă nu exista majoritatea toxică PSD-istă în Parlamentul României. Mulţumim tuturor românilor pentru că am fost o echipă în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români, cu o guvernare de dreapta, liberală", se arată în postarea lui Florin Cîţu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇