Clotilde Armand cere iar stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoiului: Sunt aproape 2.700 de tone de deşeuri

Clotilde Armand cere iar stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoiului: Sunt aproape 2.700 de tone de deşeuri

Primăria Sectorului 1 cere Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pentru 30 de zile, din cauza gunoiului neridicat de Romprest.

”Deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit sursei citate, începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1.

Primăria subliniază că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri.

”Potrivit raportului de gestiune a deşeurilor din luna iunie 2020, cantitatea totală de deşeuri colectată din Sectorul 1 în luna respectivă a fost de 11,24 mii de tone, adică, în medie, 374 tone/zi.

În consecinţă, putem estima că astăzi, 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple”, a mai transmis Primăria Sector 1.

Raportul Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 descrie şi care sunt relaţiile autorităţii locale cu operatorul de salubritate, după ce Romprest Service a întrerupt prestarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi a întrerupt frecvenţa măturatului stradal.

”Refuzul Primăriei Sectorului 1 de a plăti unele facturi emise de către Romprest Service se referă strict la unele activitati de salubrizare stradală, bazate pe tarife nejustificat de mari şi ilegale, după cum, de altfel, au constatat şi controalele efectuate de Curtea de Conturi şi de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC)”, a mai transmis Primăria.

Primăria spune că a achitat integral serviciile către Romprest

În ceea ce priveşte prestarea de servicii de gestionare a deşeurilor municipale, cu o pondere valorică de 25% din totalul facturilor emise, ”Primăria Sectorului 1 a validat şi a achitat până în prezent integral serviciile privind colectarea, transportul, sortarea/tratarea deşeurilor menajere şi similare, inclusiv Contribuţia pentru Economie Circulară pentru fracţia depozitată, ce rezultă în urma tratării deşeurilor municipale, onorându-şi astfel obligaţiile contractuale pe acest segment de servicii prestate, evitând în acelaşi timp afectarea continuităţii prestării serviciului de colectare a deşeurilor menajere”.

Instituţia precizează că, prin plata acestor facturi, Primăria Sectorului 1 a achitat indirect, dar integral, şi prestările de servicii de sortare/tratare deşeuri, asigurate pentru Romprest Service de către furnizorii acestor servicii, Rom Waste Solutions SA, 3R Green SRL, furnizori contractaţi direct de către operatorul de salubrizare pentru sortarea/tratarea deşeurilor municipale provenite de pe raza administrativă a Sectorului 1 Bucureşti.

La începutul lunii iunie a mai existat o solicitare de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, însă Prefectura a respins cererea.

Citește mai multe despre scandalul gunoiului din Sectorul 1:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!