Clotilde Armand cere stare de alertă în Sectorul 1, din cauza munţilor de gunoi UPDATE Reacţii de la prefect şi ministrul Mediului

Clotilde Armand cere stare de alertă în Sectorul 1, din cauza munţilor de gunoi  <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacţii de la prefect şi ministrul Mediului

Primarul Clotilde Armand solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situației sanitare cauzate de criza gunoiului.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, anunţă edilul de sector.

Aşa cum SpotMedia.ro v-a explicat pe larg deja, acum şi primarul arată că firmele de sortare refuză să mai primească gunoiul dus de Romprest, din cauza datoriilor, însă spune că a rezolvat problema.

ADVERTISING

"Am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord.

Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1", scrie pe Facebook Clotilde Armand.

UPDATE 1: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, evaluează situaţia din Sectorul 1, urmând să se consulte şi cu autorităţile sanitare şi de mediu.

"Evaluăm situaţia, mă voi consulta şi cu autorităţile sanitare şi de mediu şi vom analiza şi documentaţia pe care Primăria Sectorului 1 ne-o trimite şi apoi vom avea un răspuns", a transmis Stoica, într-o declaraţie de presă.

ADVERTISING

UPDATE 2: Ministrul Mediului, Tzancos Barna, crede că cel mai important lucru în acest scandal este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare.

„Am vorbit zilele acestea de mai multe ori cu dna. primar. Știu care este situația. Știu că este o situație complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entități au o dispută juridică.

Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, deșeurile, gunoaiele nu rămân pe stradă”, spune Tzancos Barna, citat de Mediafax.

ADVERTISING

El apreciază că declararea stării de alertă în Sectorul 1 ar fi „o soluție de moment”.

„Am mai avut o situație similară într-un sector unde s-a închis o stație de sortare. Ajută pe moment această intrare în stare de alertă, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică”, adaugă ministrul Mediului.

Gunoiul reclamat la Poliţie

Primarul Armand face apel la locuitorii Sectorului 1 să sune la Poliția Locală ca să reclame neridicarea gunoiului.

"Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit", adaugă Armand, în postarea de vineri.

Aceasta vine în contextul în care compania Romprest a precizat, joi, că nu a sistat operațiunea de ridicare a gunoiului în Sectorul 1. Locuitorii celui mai verde şi bogat sector al Bucureştiului văd, însă, pe stradă mormane de deşeuri, ca niciodată.

Reacția Romprest vine după ce Clotilde Armand a spus, marţi noapte, că firma de salubritate a anunţat primăria că nu va mai ridica gunoiul.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇