Romprest precizează că încă ridică gunoiul din Sectorul 1 al Capitalei. Localnicii însă văd mormane de deşeuri pe stradă

Romprest precizează că încă ridică gunoiul din Sectorul 1 al Capitalei. Localnicii însă văd mormane de deşeuri pe stradă

Compania Romprest precizează că nu a sistat operațiunea de ridicare a gunoiului în Sectorul 1 al Capitalei. Locuitorii celui mai verde şi bogat sector al Bucureştiului văd, însă, pe stradă mormane de deşeuri, ca niciodată.

Firma spune că în continuare se execută activitatile de salubrizare stradala, respectiv măturat, întreţinere curăţenie şi spălat carosabil şi trotuare, conform programelor prevăzute în contractul aflat în vigoare.

”Pentru executarea acestor activităţi, sunt alocate 8 autospeciale măturătoare, 25 cisterne, 48 autoutilitare pentru colectare şi transport deşeuri stradale şi din depozite necontrolate, personal muncitor şi deservenţi utilaje, precum şi personal tehnic pentru coordonarea activităţii în teren”, se arată într-un comunicat al Romprest.

ADVERTISING

Totodată, compania o acuză pe Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, de aplicarea discreționară a clauzelor contractului şi a prevederilor legale.

”De la instalarea noii administraţii, relaţia contractuală, obligatorie în cazul unui contract derulat în beneficiul comunităţii şi supus unor reglementări legale - care necesită confirmări ale prestaţiilor şi raportări lunare către autorităţile de mediu - este guvernată de dictatul primarului, de impunerea unor măsuri abuzive şi fără corespondent în documentaţia de atribuire, în contract sau în legislaţie, măsuri fără precedent sau corespondent în alte contracte de delegare încheiate în domeniul salubrizării localităţilor”, subliniază compania.

ADVERTISING

Reacția Romprest vine după ce Clotilde Armand a spus, marţi noapte, că firma de salubritate a anunţat primăria că nu va mai ridica gunoiul.

Edilul le cerea locuitorilor să sesizeze Poliția Locală dacă Romprest va face acest lucru şi amenința firma cu rezilierea contractului.

„Operatorul de salubritate anunță, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulți să fie curat”, a scris pe Facebook Clotilde Armand, în noaptea de marţi spre miercuri.

gunoi-2
Foto: SpotMedia.ro

Aşa cum SpotMedia.ro v-a explicat pe larg deja, acum şi primarul arată că furnizorii refuză să mai primească gunoiul dus de Romprest, din cauza datoriilor.

ADVERTISING

„Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani și apărată de avocații liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda deciziei Curții de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiți ilegal de primarul pesedist) nu și-a plătit datoriile către furnizori.

Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Și furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta”, a scris Clotilde Armand.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇