Prefectura Bucureşti anunță marți dacă va fi stare de alertă. Amenzi de mii de lei pentru cei care au dus saci cu gunoi la Primărie și la Clotilde Armand acasă

Prefectura Bucureşti anunță marți dacă va fi stare de alertă. Amenzi de mii de lei pentru cei care au dus saci cu gunoi la Primărie și la Clotilde Armand acasă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni că nu a fost luată încă o decizie cu privire la instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum ceruse vineri primarul Clotilde Armand, din cauza gunoiului care zace pe străzi.

Prefectul a spus că mai așteaptă un raport al Gărzii de Mediu, ce va fi finalizat marți, și apoi va fi anunțată decizia.

”La acest moment nu am luat încă o decizie în sensul acceptării sau nu a solicitării pentru că nu am toate datele. Am primit parțial de la Agenția de Mediu, DSP a amendat prestatorul (Romprest - n.red.) cu 4.000 de lei și a dispus să reia activitatea, ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISING

Așteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne spună care au fost lucrurile pe care le-a identificat. Până atunci ne așteptăm ca în continuare prestatorul să își continue activitatea”, a spus Stoica, într-o conferință de presă.

Când jurnaliștii i-au atras atenția că Romprest a anunțat că doar până astăzi la ora 19:00 va prelua gunoiul, prefectul a insistat pe obligațiile contractuale, admițând că, dacă deșeurile vor rămâne pe străzi, vor fi întrunite condițiile pentru declanșarea stării de alertă.

”Nu voi intra în discuția comercială dintre autorități și prestator. Ce spun e că serviciile trebuie asigurate continuu. Prestatorul nu poate opri asigurarea serviciilor. O oprire nu poate să ducă decât la concluzia că serviciile de utilitate publică intră în colaps”, a spus Alin Stoica, precizând că starea de alerta, ce poate fi impusă pe maximum 30 de zile, dă posibilitatea întocmirii unui contract cu altă firmă.

ADVERTISING

Amenzi de mii de lei pentru cei care au dus saci cu gunoi la Primărie și la Clotilde Armand acasă

Între timp, mai mulți opozanți ai lui Clotilde Armand au fost amendați în weekend cu mii de lei, după ce au lăsat saci cu gunoi pe treptele primăriei și în fața casei edilului.

Fostul viceprimar al Capitalei din partea ALDE Tudor Tim Ionescu, cunoscut drept Tudy, a fost amendat pentru că, în semn de protest față de situația gunoaielor din Sectorul 1, a lăsat în weekend doi saci în fața sediului primăriei.

”Amendat cu 2.000 de lei pentru că am mutat doi saci cu gunoaie neridicați din #Sector1 în fața Primăriei. Nu mă intimidați, doamna #ClotildeArmand, oricât ați pune Poliția Locală a Sectorului 1 să mă amendeze că v-am transmis mesajul de ridicare a gunoaielor din cartierele Pajura și Bucureștii Noi”, a scris pe Facebook Tudor Ionescu, amenințând cu strângerea de semnături pentru referendumul dorit de PSD de reluarea a alegerilor în sector.

ADVERTISING

El a atașat și o imagine cu procesul verbal datat sâmbătă, 5 iunie, pe care este trecută suma de 2.000 de lei la cuantumul amenzii iar la explicații el declară că ”primăria Sector 1 nu ridică gunoaiele de pe domeniul public” și a vrut să-i aducă la primărie ”gunoaiele neridicate de 5 zile din cartierele Pajura și Bucureștii Noi”.

Amendat cu 2000 de lei pentru că am mutat doi saci cu gunoaie neridicați din #Sector1 în fața Primăriei ❗️Nu mă...

Publicată de Tudor - Tim Ionescu pe Duminică, 6 iunie 2021

Un anunț similar a făcut pe Facebook și Codruța Cerva, cunoscută pentru intervențiile la România Tv și participarea la protestele din ultimul an, fiind cea care, alături de Oana Lovin, i-au strigat Andreei Moldovan ”marș, criminalo”, când aceasta pleca de la Ministerul Sănătății.

Cerva scrie că a lăsat în fața casei primarului Clotilde Armand 5 saci cu gunoi strâns din Sectorul 1 și pentru asta a primit o amendă între 2.000 și 5.000 de lei. Această acțiune a fost transmisă și dezbătută pe larg la România TV.

De la 21:00 sunt în direct la Rtv. Pentru acțiunea de azi, pentru ca am adunat gunoaiele din sectorul 1 dar și pentru...

Publicată de Codruta Cerva pe Duminică, 6 iunie 2021

Un proces verbal obținut de G4Media.ro, pe care se pare că Cerva a refuzat să-l semneze, menționează o amendă de 6.000 de lei, care dacă ar fi plătită în 15 zile este redusă la 1.500 de lei.

Publicația citată spune că și alte două persoane au mai fost amendate și, în total, cei 4 au primit sancțiuni în valoare de 36.000 de lei.

Mai multe despre ”războiul gunoiului” din Sectorul 1 al Capitalei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇