Romprest anunţă că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1, dar cere plățile restante

Romprest anunţă că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1, dar cere plățile restante

Compania Romprest a anunţat vineri că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1 și a cerut Consiliulul Local să deblocheze plățile restante.

”În condiţiile în care operatorii autorizaţi ai activităţilor de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea din cauza faptului că Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situaţie care a dus la blocarea capacităţilor de colectare şi transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 şi deci la imposibilitatea de a presta, Compania Romprest Service SA anunţă că va face efortul de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deşeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice„, se arată într-un comunicat al companiei.

ADVERTISING

Conform sursei citate, Romprest face apel la Consiliul Local al Sectorului 1 să înţeleagă importanţa derulării în regim de continuitate a activităţilor serviciului de salubritate şi să deblocheze plăţile restante faţă de operatorul de salubritate, evitând astfel escaladarea situaţiei.

Vineri, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare cauzată de suspendarea colectării gunoiului.

ADVERTISING

"În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate, în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1", a anunţat Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ulterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză în acest caz.

ADVERTISING

În funcţie de constatările acestor instituţii, a adăugat acesta, va decide dacă va da curs cererii privind declararea stării de alertă în Sectorul 1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇