Sectorul 1 se sufocă sub gunoaie, Barna anunță susținerea neechivocă pentru Clotilde Armand: Este vorba despre ieșirea dintr-o logică în care ne complacem (Video)

Sectorul 1 se sufocă sub gunoaie, Barna anunță susținerea neechivocă pentru Clotilde Armand: Este vorba despre ieșirea dintr-o logică în care ne complacem (Video)

Străzile Sectorului 1 sunt pline de gunoaie și căldura a făcut deja ca mirosul să devină insuportabil și pentru trecători, dar și pentru cei care locuiesc în zonă și nu mai pot nici să deschidă geamurile să aerisească.

Firma de salubritate Romprest a anunțat sâmbătă că reia parțial ridicarea deșeurilor, dar situația nu e nicicum rezolvată.

În aceste condiții, președintele USR Dan Barna a anunțat luni într-o conferință de presă că liderii Alianței își reafirmă susținerea fermă pentru Clotilde Armand.

ADVERTISING

”Un mesaj foarte clar și neechivoc de susținere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, și a luptei pe care ea o poartă cu mafia gunoaielor în aceste zile. Am văzut ce se întâmplă, știam în momentul în care USR-PLUS a anunțat că vine la guvernare locală și națională că vor veni astfel de lupte: Cătălin Drulă la metrou, Clotilde Armand cu gunoaiele și sunt multe alte exemple la nivel local.

Despre asta este vorba, despre ieșirea dintr-o logică în care ne-am obișnuit să ne complacem. Mesajul e unul foarte simplu: Cetățenii Sectorului 1 nu merită să platească de 5 ori prețul gunoiului față de majoritatea orașelor din țară, că așa a dorit acum aproape 20 de ani dl Chilman (fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman - n.red.).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trebuie să schimbăm aceste contracte prin care toată lumea vede că se fură și se risipesc bani publici și se ridică din umeri. De aceea, Clotilde Armand are toată susținerea fermă și neechivocă a USR-PLUS în această luptă pe care o poartă. Suntem alături de ea și vom continua să fim în această poziție”, a declarat Dan Barna.

Declarații după ședința USR PLUS

Publicată de Dan Barna pe Luni, 7 iunie 2021

De fapt, dincolo de scandal, primarul Clotilde Armand are două căi să scape de Romprest, spun cei care se pricep.

1.Îi cere prefectului să atace în instanță hotărârea de Consiliu local privind majorarea tarifelor. Ceea ce nu a făcut.

ADVERTISING

2.Hărțuiește Romprest cu mijloace legale pentru calitatea prestațiilor. Ceea ce nu a făcut.

Află detalii din analiza Fascinația și riscurile răngii. Cazul Clotilde Armand

Mai multe despre ”războiul gunoiului” din Sectorul 1 al Capitalei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇