Clotilde Armand cere ridicarea licenței Romprest: E un santaj pe care statul român nu trebuie să îl accepte

Clotilde Armand cere ridicarea licenței Romprest: E un santaj pe care statul român nu trebuie să îl accepte

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că a cerut Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) să ridice licența companiei Romprest.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, Romprest nu ar mai putea să opereze în sectorul de salubritate. ANRSC se află în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de liderul UDMR Cseke Attila.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Armand susține că e nevoie de intervenția statului, pentru că șantajul Romprest nu este doar la nivelul Sectorului 1.

”Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. Ce se întâmplă acum e un șantaj, pe care statul român nu trebuie să îl accepte. Vedeți niște muncitori care prestează niște servicii scumpe, fac toate celelalte servicii scumpe, dar serviciul public nu-l prestează.

Am văzut gunoaie care erau…muncitorii dădeau cu jet de apă pe carosabil și pe gunoi, fără să-l ridice. E o situație de șantaj care nu e acceptabilă. Am făcut solicitare la ANRSC de analiză pentru ridicarea licenței acestui operator șantajist”, a declarat Clotilde Armand.

Ea a precizat și că își menține cererea pentru prefectură de a fi instituită starea de alertă, care i-ar permite să gestioneze problema gunoiului. Mai mult, Armand spune că, de câte ori operatorul de salubritate ar încălca contractul, ar vrea să reinstaureze starea de alertă.

”Starea de alertă mi-ar permite ca în 30 de zile să putem să rezolvăm multe probleme și mai ales să terminăm acest șantaj intolerabil. În prima oră când vedem că operatorul nu-și respectă contractul, legea, reinstaurăm starea de alertă”, spune Armand.

Prefectura ar trebui azi să anunțe o decizie la solicitarea primarului Sectorului 1.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!