Prefectul Capitalei amână iar decizia privind declararea stării de alertă din cauza gunoiului. Încearcă să împace Primăria Sectorului 1 cu Romprest

Prefectul Capitalei amână iar decizia privind declararea stării de alertă din cauza gunoiului. Încearcă să împace Primăria Sectorului 1 cu Romprest

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 în care a propus o soluţie pentru continuitatea salubrizării în această zonă administrativă.

„Am avut o întâlnire cu Romprest şi Primăria Sectorului 1. Am propus o soluţie de deblocare a situaţiei pentru a asigura continuitatea serviciilor. Pe propunere urmează să avem un răspuns de la Romprest în această seară sau mâine dimineaţa”, a spus Alin Stoica, într-o declaraţie de presă.

ADVERTISING

Potrivit prefectului Capitalei, ambele părţi declară că sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile funcţionale.

Ulterior, într-o declarație pentru Agerpres, prefectul a venit cu detalii.

"Romprest reclamă că nu a primit banii pentru facturile emise, drept pentru care nu poate să plătească la rândul lui (la staţiile de sortare - n.r.), iar Primăria spune că nu s-au livrat serviciile sau că sunt mult prea scumpe pentru ceea ce se face pe teren şi că nu s-a demonstrat că acele servicii au fost efectuate. E un diferend comercial acolo.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Plecând de la acest lucru, trebuie asigurată continuitatea serviciului, în sensul de a permite prestatorului să funcţioneze în continuare şi să nu existe blocaje acolo, în acelaşi timp fără a recunoaşte dreptul vreunuia sau faptul că unul dintre ei are sau nu dreptate şi fără a modifica clauzele contractuale în acest moment.

Dacă părţile vor decide să facă asta, se poate, dar numai după o negociere, până atunci trebuie găsită o soluţie temporară, care să ridice un pic presiunea, să spunem, de pe una sau de pe ambele părţi", a spus Alin Stoica.

El a menţionat că aşteaptă răspunsuri de la Primăria Sectorului 1 şi Romprest privind propunerea pe care a formulat-o pentru a se asigura continuitatea serviciului de salubrizare.

Alin Stoica a menţionat că propunerea nu este neapărat a sa, ci el doar a formulat-o, însă aceasta a reieşit din discuţiile avute cu reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 şi ai Romprest, ce au avut loc, marţi, la Prefectura Capitalei.

Alin Stoica a informat că miercuri va lua o decizie privind cererea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 de a fi de acord cu declararea stării de alertă în această zonă administrativă având în vedere problema gunoaielor.

ADVERTISING

Mai multe despre ”războiul gunoiului” din Sectorul 1 al Capitalei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇