Vaccinat versus nevaccinat: Comparaţie între plămânii unor pacienţi cu Covid (Foto)

Vaccinat versus nevaccinat: Comparaţie între plămânii unor pacienţi cu Covid (Foto)

Profesorul Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a postat miercuri pe Facebook o imagine în care apar atât plămânii unui pacient vaccinat care a făcut COVID-19, cât și ai unei persoane nevaccinate care a contractat boala.

Imaginea e atât de puternică încât nu trebuie să fii medic pentru a-ți da seama că plămânul persoanei nevaccinate e mult mai afectat.

”Diferența între două cazuri tipice infectate COVID-19 și cu simptome: cel din stânga vaccinat, cel din dreapta nevaccinat. Se vede cu ochiul liber că plămânul persoanei nevaccinate este mult mai afectat! Simptomele sunt mult mai ușoare dacă ești vaccinat(ă) - ești protejat(ă) de simptome severe sau deces”, a scris pe Facebook Răzvan Cherecheș.

ADVERTISING

“Cred că valul al patrulea va avea un impact mai mic, dar vor fi afectate comunitățile în care sunt puține persoane vaccinate”, a declarat profesorul Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, într-un dialog cu SpotMedia.ro, despre ce ne aşteaptă la toamnă.

“Orașele mari, unde multe persoane sunt vaccinate deja, mă aștept să fie mai puțin afectate ca județe din Moldova, de exemplu, unde rata de imunizare prin vaccin e redusă”, a adăugat el.

Fotografia a fost postată inițial pe Twitter de dr. Faheem Younus, șeful secției de Boli Infecțioase de la Universitatea din Maryland.

diferența între două cazuri tipice infectate COVID-19 și cu simptomecel din stânga vaccinat, cel din dreapta...

Publicată de Razvan Chereches pe Marţi, 20 iulie 2021

Citește și:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇