Marea Britanie a ridicat majoritatea restricțiilor, deși numărul cazurilor de Covid e în creștere

Marea Britanie a ridicat majoritatea restricțiilor, deși numărul cazurilor de Covid e în creștere

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate luni în Marea Britanie.

Decizia a fost luată în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici, relatează AFP.

Astfel, sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia.

Şeful Executivului i-a încurajat, de asemenea, pe conaţionalii săi să-şi facă şi "a doua injecţie" (doză de vaccin - n.red) atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters.

Mai mulţi cercetători reuniţi vineri la o ”întâlnire de urgenţă” online au avertizat că această relaxare, în plin nou val de COVID-19 provocat de varianta Delta a coronavirusului, poate duce la un ”dezastru” cu consecinţe grave pentru întreaga lume.

Experții au spus că nu este oportună o asemenea relaxare în condiţiile în care virusul se transmite intens şi există încă o parte importantă a populaţiei care nu este vaccinată împotriva COVID-19.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇