Brexit-ul și pandemia au adus cea mai gravă criză de angajați din ultimii 24 de ani, în Marea Britanie

Brexit-ul și pandemia au adus cea mai gravă criză de angajați din ultimii 24 de ani, în Marea Britanie

Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă criză de angajați din ultimii 24 de ani.

Federația de Recrutări și Angajări (REC) și firma KPMG au tras semnalul de alarmă săptămână aceasta, arătând că, deși Marea Britanie luptă să redeschidă și să revigoreze economia după pandemie și Brexit, s-ar putea trezi că nu are cu cine.

Potrivt datelor citate de The Guardian, criza de angajați e la cel mai ridicat nivel din 1997 încoace. Firmele de recrutare spun că întâmpină mari provocări în numeroase sectoare, de la transport și HORECA, la construcții și industria prelucrătoare.

ADVERTISING

Însă sunt probleme și în sectoare cu salarii mai mari, unde de obicei nu erau probleme. Astfel, e criză și de IT-iști, finanțiști, contabili sau ingineri.

”Trebuie să vedem acțiuni urgente de la mediul de afaceri și de la Guvern, pentru că această criză a forței de muncă poate încetini revenirea economică a Marii Britanii”, arată Claire Warnes, de la KPMG UK.

REC și KPMG au făcut un studiu în care au implicat peste 400 de firme de recrutare și toate au raportat că în iunie a fost înregistrat cel mai scăzut nivel de candidați din 1997 încoace, în timp ce ofertele de angajare sunt tot mai multe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și un raport al Camerei de Comerț din Marea Britanie publicat joi arată că 70% din 5.700 de firme care au vrut să facă angajări în ultimele 3 luni au avut dificultăți. Sectoarele cu cele mai mari probleme sunt construcțiile, hotelurile și restaurantele și industria prelucrătoare.

Estimările arată că în jur de 1,3 milioane de muncitori cu alte cetățenii decât cea britanică au plecat din UK în timpul pandemiei. Mediul de afaceri cere Guvernului să modifice regulile pentru migrația de muncă post-Brexit, astfel încât muncitorii să poată reveni în Regat.

ADVERTISING

Experții spun că pentru rezolvarea situației cel mai probabil angajatorii vor trebui să crească salariile, pentru a fi mai atractive, dar asta va duce și la o creștere de prețuri pentru multe produse.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇