Nu va fi stare de alertă din cauza gunoiului din Sectorul 1. Prefectul a respins solicitarea lui Clotilde Armand

Nu va fi stare de alertă din cauza gunoiului din Sectorul 1. Prefectul a respins solicitarea lui Clotilde Armand

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat, joi, că nu va instaura starea de alertă din cauza problemei gunoaielor din Sectorul 1, așa cum a solicitat edilul Clotilde Armand.

”În această dimineaţă, am primit documentaţia şi nota de constatare (de la Garda de Mediu – n.red.). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.

Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi cotinua să caut soluții împreună cu Primăria Sectorului 1 și prestatorul, astfel încât disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic și să nu ajungem să existe risc pentru sănătate. (...) Dar la acest moment nu pot să dau acordul pentru solicitarea Sectorului 1”, a anunțat Alin Stoica.

ADVERTISING

Prefectul a spus că intră într-o discuție cu reprezentanții Sectorului 1 pentru a găsi soluții și va anunța concluziile în jurul orelor 14:00 - 15:00.

Amintim că Prefectura amâna de la începutul săptămânii o decizie cu privire la instaurarea stării de alertă. Alin Stoica a spus în fiecare zi că încă nu a primit toate concluziile de la aurotirățile de mediu și sănătate publică și, de aceea, nu poate lua încă o hotărâre.

Iată că acum le-a primit și a decis că nu este cazul, dar a precizat că autoritățile monitorizează în continuare situația.

ADVERTISING

Context

Reamintim că primarul Clotilde Armand consideră că parte dintre facturile emise de Romprest nu sunt legale și, în consecință, susține că nu le poate plăti.

În replică, reprezentanţii Romprest au declarat pentru SpotMedia.ro că nu pot să mai asigure la timp plata sortării gunoiului și că, în consecință, vor apărea întârzieri majore în ridicarea acestuia.

Clotilde Armand ar vrea ca ea să facă direct plata către companiile care asigură sortarea gunoiului și pe aceasta soluție se va axa și discuția de astăzi cu prefectul Alin Stoica.

ADVERTISING

Citește mai multe despre scandalul gunoiului din Sectorul 1:

,


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇