Partizanii lui Trump voiau să asasineze oficiali, în timpul asaltului de la Capitoliu

Partizanii lui Trump voiau să asasineze oficiali, în timpul asaltului de la Capitoliu

Procurorul federal care se ocupă de dosarul asaltului de la Capitoliu a oferit un detaliu șocant, declarând că partizanii lui Donald Trump intenționau să asasineze oficiali.

Declarația procurorului a fost făcută în cadrul solicitării în fața judecătorilor pentru a permite arestarea lui Jacob Chansley, protestatarul cunoscut drept ”șamanul QAnon”, personaj principal în multe imagini din timpul asaltului. El era cel la bustul gol, cu coarne pe cap, fotografiat inclusiv la biroul vicepreședintelui Mike Pence.

ADVERTISING

Solicitarea conține mai multe detalii preluate din investigațiile FBI asupra lui Chansley. El i-a lăsat lui Pence un mesaj pe birou, în care avertiza că ”e doar o chestiune de timp, justiția se va împlini”, potrivit Reuters.

”Dovezi clare, inclusiv cuvintele lui Chansley și acțiunile sale de la Capitoliu, arată că protestatarii intenționau să captureze și să asasineze oficiali aleși în guvernul Statelor Unite”, susțin procurorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chansley va fi audiat astăzi la tribunal.

Informațiile vin în timp ce acuzațiile împotriva protestatarilor devin tot mai serioase. Un fost pompier, Robert Sanford, este vizat pentru că a aruncat cu un extinctor în capul unui polițist, în timp ce un altul, Peter Stager, e acuzat că a bătut un alt ofițer cu bara metalică ce susținea un steag american.

ADVERTISING

În cazul lui Chansley, acuzațiile sunt că ”a vrut să submineze, prin violențe, guvernul Statelor Unite” și procurorii avertizează că insurecțiile sunt încă în desfășurare, forțele de ordine având informații că noi demonstrații violente vor avea loc în timpul învestirii lui Joe Biden.

Procurorii susțin că Chansley suferă de boli mintale și se droghează și că există riscul ca, dacă ar fi judecat în stare de liberatate, să fugă.

”Chansley a spus public că el crede că e extraterestru, o ființă superioară și că se află pe Pământ ca să acceadă la o altă realitate”, mai scriu procurorii.

Până acum, peste 80 de dosare au fost deschise împotriva celor care au luat cu asalt Capitoliul. Majoritatea inculpaților au fost identificați cu ajutorul FBI, care are pe listă mai mult de 200 de suspecți, în mare parte grație fotografiilor și filmărilor din timpul atacului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇