Zeci de deputați americani spun că înainte de asaltul la Capitoliu în clădire au fost ”vizitatori dubioși”, primiți de membri ai Congresului sau de oamenii lor

Zeci de deputați americani spun că înainte de asaltul la Capitoliu în clădire au fost ”vizitatori dubioși”, primiți de membri ai Congresului sau de oamenii lor

Mai mult de 30 de deputați democrați au cerut informații de la cei care asigură securitatea Capitoliului, în legătură cu faptul că pe 5 ianuarie mai mulți vizitatori ”dubioși” au fost primiți în clădire de membri ai Congresului sau de oameni din echipele lor.

”Mulți dintre cei care au semnat petiția au observat cu o zi înainte de asaltul asupra Capitoliului un număr extrem de mare de vizitatori în clădire”, se arată în scrisoarea deschisă, citată de Politico.

ADVERTISING

Deputații americani precizează că unii dintre ei au lucrat în armată si sunt antrenați să recunoască comportamente suspecte. Iar faptul că erau vizitatori în Capitoliu era din start o chestiune suspectă, având în vedere că tururile au fost oprite din martie, din cauza pandemiei.

”Vizitatorii întâmpinați de unii membri ai Congresului par să aibă legătură cu protestele de a doua zi. Membri ai acelui grup care a atacat Capitoliul par să fi știut mult prea în amănunt clădirea Capitoliului”, mai arată documentul.

ADVERTISING

Semnatarii cer forțelor de securitate să dezvăluie dacă există un registru cu numele celor care au vizitat Capitoliul pe 5 ianuarie si al celor care i-au primit. Totodată, se cere și să se spună dacă instituțiile de ordine și siguranță publică au solicitat astfel de date până acum.

ADVERTISING

Deputații spun că au transmis detaliile despre ce au observat în ziua de 5 ianuarie Poliției. Către presă au refuzat însă să dea numele colegilor despre care spun că au primit vizitatori.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇