FBI avertizează că sunt pregătite proteste armate înaintea învestirii lui Biden. 15.000 de militari, detaşaţi la Washington

FBI avertizează că sunt pregătite proteste armate înaintea învestirii lui Biden. 15.000 de militari, detaşaţi la Washington

FBI a avertizat că sunt planificate proteste armate atât la Washington, cât și în orașele-capitală ale celorlalte state americane, înaintea ceremoniei prin care Joe Biden devine, oficial, cel de-al 46-lea președinte al SUA.

Ceremonia de inaugurare va avea loc pe 20 ianuarie. FBI nu a identificat gruparea armată care plănuiește violențele. Raportul citat de ABC News si de Reuters arată că gruparea se îndreaptă spre Washington pe 16 ianuarie și a amenințat cu revolte dacă Trump va fi înlăturat.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În același timp, Departamentul american al Apărării a aprobat, luni, transferul la Washington a 15.000 de membri ai Gărzii Naţionale, pentru a ajuta forţele de ordine înaintea şi în timpul ceremoniei de învestire în funcţie a noului preşedinte, Joseph Biden, anunţă oficiali citaţi de site-ul Politico.com.

Aproximativ 6.200 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi deja la Washington ca urmare a violenţelor produse de simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, pe 6 ianuarie, la sediul Congresului.

Incidentele s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi. Până sâmbătă, la Washington vor fi în total 10.000 de mebri ai Gărzii Naţionale, iar alţi 5.000 vor fi transferaţi ulterior, înainte de ceremonia de învestire a noului preşedinte, programată pe 20 ianuarie, a declarat generalul Daniel Hokanson, directorul Oficiului pentru Garda Naţională din cadrul Pentagonului.

Efectivele Gărzii Naţionale au fost solicitate de Serviciul de protecţie a demnitarilor (Secret Service), de Poliţia Capitoliului şi de Poliţia metropolitană din Washington.

„Prioritatea mea nu va fi doar protejarea cetăţenilor şi a proprietăţilor, ci şi protejarea membrilor Gărzii Naţionale. Colaborez strâns cu adjuncţii pentru a ne asigura că nu vom trimite niciodată un militar într-o misiune în care nu ar avea echipamentele necesare sau capacităţile de a se proteja”, a explicat generalul Daniel Hokanson.

Protestele violente care au avut loc la sediul Congresului SUA au generat preocupări privind derularea ceremoniei de învestire în funcţie a noului preşedinte american, Joseph Biden, fiind prevăzute măsuri suplimentare pentru evenimentul programat pe 20 ianuarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖