A fost arestat tânărul autointitulat QAnon Shaman, devenit celebru pe rețelele sociale după vandalizarea de la Capitoliu

A fost arestat tânărul autointitulat QAnon Shaman, devenit celebru pe rețelele sociale după vandalizarea de la Capitoliu

Jacob Anthony Chansley din Arizona, autointitulat “QAnon Shaman”, un tănăr de 32 de ani devenit celebru în social media, după asaltul de la Capitoliu, a fost arestat.

Jake Angeli este acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă, şi a avut un comportament inadecvat.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Tânărul a devenit o celebritate pe reţele de socializare în doar câteva ore, după ce s-a prezentat în faţa Capitoliului, la apelul lui Donald Trump, şi a reuşit să pătrundă în hemiciclu.

S-a făcut remarcat cu ajutorul ţinutei sale, la bustul gol, tatual, machiat şi purtând pe cap o căciulă de blană şi două coarne, care i-au adus supranumele de „Shaman”.

Dincolo de deghizarea care poate provoca zâmbete, Jake Angeli este un obişnuit al manifestaţiilor de acest tip, după ce şi-a multiplicat participarea la adunări în faţa Capitoliului din Arizona, la Phoenix, capitala statului.

El manifesta iniţial cu scopul de a face cunoscute publicului larg ”conspiraţiile” pe care le-ar fi descoperit.

Jake Angeli, care se autointitulează „QAnon Shaman”, este membru al influentei mişcări cu acest nume, care susţine că luptă împotriva membrilor ”statului profund” ce manipulează societatea şi care, susţine ea, practică pedofilia.

Adepţii QAnon consideră că Donald Trump este ”alesul” menit să lupte împotriva acestor practici.

A mai fost puşi sub acuzare după violenţele de miercuri, de la Capitoliu, Adam Johnson, în vârstă de 36 de ani, din Florida, care a luat pupitrul lui Nancy Pelosi şi a fost fotografiat cu pupitrul în braţe pe hol, ceea ce i-a adus şi lui celebritatea în social media. Johnson a fost arestat vineri.

De asemenea, a fost pus sub acuzare Derrick Evans, în vârstă de 35 de ani, din West Virginia, care a transmis live pe Facebook imagini cu el alături de un grup care intra ilegal în Capitoliu. Evans a fost arestat vineri.

Citeşte mai multe informaţii despre situaţia din SUA: