Trump își apără susținătorii care au luat cu asalt Congresul SUA: Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!

Trump își apără susținătorii care au luat cu asalt Congresul SUA: Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!

Preşedintele american Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter în care, de această dată, apără acţiunile susţinătorilor lui care au pătruns miercuri în Capitoliu şi au vandalizat mai multe spaţii.

Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă când o victorie sacră obţinută cu majoritate zdrobitoare de voturi este smulsă fără menajamente şi brutal”, a scris el.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Trump şi-a încheiat mesajul: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”.

La scurt timp mesajul a fost șters de pe contul său de Twitter.

Preşedintele în exerciţiu a declarat încă din noaptea alegerilor din noiembrie 2020 că scrutinul a fost fraudat. El nu a prezentat vreodată dovezi şi nu există probe în acest sens.

La finalul mesajului, Trump le-a cerut protestatarilor să „meargă acasă cu dragoste şi liniştiţi”. Și acest mesaj a fost șters ulterior.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

Senatorul republican Mitt Romney a transmis miercuri seară: „Ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o revoltă incitată de preşedinte”.

El şi-a îndemnat colegii să continue finalizarea numărătorii voturilor şi, unanim, să afirme legitimitatea alegerilor prezidenţiale.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!