Twitter i-a suspendat contul lui Trump, iar mesajele lui încep să dispară și de pe Facebook și YouTube, catalogate ca mincinoase și periculoase

Twitter i-a suspendat contul lui Trump, iar mesajele lui încep să dispară și de pe Facebook și YouTube, catalogate ca mincinoase și periculoase

Facebook şi YouTube au retras un mesaj video al lui Donald Trump în care preşedintele în exerciţiu a afirmat din nou, neîntemeiat, că alegerile au fost fraudate şi le-a cerut protestarilor care au invadat Capitoliul să se întoarcă acasă, relatează Reuters.

Vicepreşedintele Facebook responsabil cu integritatea, Guy Rosen, a scris pe Twitter că reţeaua de socializare pe care o reprezintă este de părere că videoul „mai degrabă amplifică, nu reduce, riscul de violenţe„, adăugând că este vorba de o măsură de urgenţă.

ADVERTISING

La rândul său, YouTube, platformă deţinută de Google, a transmis că videoclipul încalcă politica sa împotriva materialelor care susţin că "fraude sau erori masive au schimbat rezultatul alegerilor din 2020 din SUA".

Reţeaua Twitter a restricţionat redistribuirea videoclipului de către utilizatori, din cauza "riscului de violenţe", în contextul în care sute de protestatari au luat cu asalt Congresul în timpul sesiunii pentru certificarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, câştigate de democratul Joe Biden.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Twitter a restricţionat de asemenea şi o postarea ulterioară a lui Trump în care acesta afirma din nou, neîntemeiat, că a câştigat scrutinul din noiembrie.

Cele mai noi informații arată că, în cele din urmă, Twitter i-a suspendat lui Trump contul pentru 12 ore, din cauza abaterilor repetate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇