Două comune din Cluj intră în carantină. Se impun restricţii şi la Câmpia Turzii

Două comune din Cluj intră în carantină. Se impun restricţii şi la Câmpia Turzii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis introducerea de restricții și a carantinei în câteva localități din județ.

Astfel, din 24 octombrie, sâmbătă, ora 00, în comunele Sic și Săvădisla se instituie carantină.

Aici rata de infectare cu coronavirus este de 8,73 de cazuri la mie, respectiv 6,3, transmite Servus Cluj.

“Au fost emise ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind carantinarea celor două localităţi stabilite de către CJSU aseară. Am intrat deja de la ora 5 dimineaţa cu dispozitivele de ordine publică, pentru informare şi îndrumare”, a transmis Prefectura Cluj.

ADVERTISING

Măsura este valabilă 14 zile şi presupune obligativitatea purtării măștii în toate spaţiile publice, restricții de circulație, interzicerea evenimentelor publice, dar și suspendarea cursurilor în școli.

Iată exact ce se va interzice:

  • organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
  • activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică;
  • organizarea și desfășurarea de activități în cinematografe și ale instituțiilor organizatoare de spectacole și/sau concerte;
ADVERTISING

În plus, slujbele religioase se vor putea oficia doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maximum 20 de persoane.

Rată de infectare de peste 8 la mie într-o localitate din Constanța, care intră în carantină. Restricțiile impuse vizează inclusiv biserica

News.ro transmite că acelaşi comitet pentru situaţii de urgenţă a decis măsuri care vizează şi municipiul Câmpia Turzii și comuna Feleacu, unde rata de incidență a cazurilor de COVID a depășit pragul de 3 la mie.

Din 26 octombrie (luni) școlile din cele două localități vor trece în scenariul roşu de funcționare (Atunci de altfel intră în vacanţă preşcolarii şi elevii până la clasa a patra, timp de o săptămână).

ADVERTISING

În plus, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, închise şi deschise, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă. De asemenea, este interzisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor la interior, cea a restaurantelor din unităţi de cazare fiind permisă pentru clienţii cazaţi acolo. Se permite prepararea hranei şi băuturilor care nu sunt consumate în local.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇