Rată de infectare de peste 8 la mie într-o localitate din Constanța, care intră în carantină. Restricțiile impuse vizează inclusiv biserica

Rată de infectare de peste 8 la mie într-o localitate din Constanța, care intră în carantină. Restricțiile impuse vizează inclusiv biserica

Comuna constănţeană Fântânele intră în carantină pentru următoarele 14 zile, după ce rata de infectare a depăşit 8 cazuri la mia de locuitori.

CJSU Constanţa a propus, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul care prevede carantinarea localităţii Fântânele, pentru următoarele 14 zile.

“Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din judeţul Constanţa, a ajuns la 8,41/1.000 de locuitori.

Mai precis, din populaţia totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, anunţă, joi, Prefectura Constanţa.

Conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, emis de către şeful DSU, Raed Arafat, carantinarea localităţii presupune următoarele obligativităţi, care au intrat în vigoare joi, la ora 14.00:

  • se vor identifica toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată în Fântânele; 
  • se limitează la maximum deplasarea persoanelor;
  • DSP Constanţa va evalua prioritatea de testare a persoanelor din localitate;
  • autorităţile locale şi IPJ Constanţa vor stabili rute ocolitoare.
  • devine obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise.
  • Vor fi interzise evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise şi deschise.
  • A fost suspendată activitatea restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor
  • A fost suspendată activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
  • A fost suspendată organizarea şi desfăşurarea de activităţi în cinematografe şi ale instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte.
  • Oficializarea slujbelor religioase se poate face doar în exteriorul clădirilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane.

Ordinea publică va fi asigurată de IJJ Constanţa sau IPJ Constanţa, a precizat sursa citată.

Din localitatea Fântânele este permisă intrarea sau ieşirea pentru transportul de marfă, pentru persoanele care lucrează în altă localitate, care desfăşoară activităţi agricole, pentru cei care trebuie să se deplaseze la medic şi pentru urgenţele medicale.

Măsura de carantinare a localităţii Fântânele a fost luată după ce DSP Constanţa a realizat o analiză de risc, avizată pozitiv şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇