Cine sunt cei care încearcă să-l împiedice pe Nicușor Dan să îşi preia mandatul de primar. Pe listă sunt și viitori consilieri PSD

Cine sunt cei care încearcă să-l împiedice pe Nicușor Dan să îşi preia mandatul de primar. Pe listă sunt și viitori consilieri PSD

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat încă de miercuri, 21 octombrie, că 52 de persoane – foști și actuali consilieri PSD – au contestat validarea mandatului său de primar general.

Ulterior, într-o conferință de presă organizată în dimineața zilei de joi, 22 octombrie, Nicușor Dan a susținut că respectivii contestatari au depus contestații la indigo – copiate cu tot cu greșeli de ortografie – și că solicită reluarea alegerilor.

Nicușor Dan a precizat că în cererile de apel depuse contestatarii susțin că alegerile locale de pe 27 septembrie au fost fraudate și cer reluarea scrutinului.

ADVERTISING

Totodată, Nicușor Dan a acuzat-o de lașitate pe Gabriela Firea, care și-ar fi pus consilierii să depună aceste contestații.

Iar scopul real al contestațiilor – a mai declarat primarul general al Capitalei ales pe 27 septembrie – ar fi acela de a da ”caracatiței PSD” suficient timp pentru a acoperi ceea ce a făcut în ultimii ani.

Nicușor Dan a spus că va publica textele contestațiilor după ce va anonimiza datele cu caracter personal ale celor menționați în ele.

Până atunci, SpotMedia.ro vă prezintă lista cu numele celor care au contestat validarea noului mandat:

lista-contestatari-Nicusor-Dan
Lista celor care au depus contestații la validarea lui Nicușor Dan în funcția de primar general

Unii dintre cei de pe listă au fost sau urmează să devină consilieri generali din partea PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spre exemplu, potrivit calculului politic, Florentina Gherghiceanu ar urma să ocupe în continuare loc și în viitorul Consiliul General, după retragerea ”vedetelor” de pe lista cu care s-a prezentat PSD la alegerile locale din 27 septembrie.

Honorius Circa – de asemenea contestatar al validării mandatului lui Nicușor Dan – este fost lider al grupului de consilieri generali PSD. A fost și city-manager la Primăria Sectorului 3. Iar la alegerile din 27 septembrie și-a mai câștigat un mandat de consilier general.

ADVERTISING

Nicolae Șuhan este un întreprinzător și fost consilier general social-democrat. După alegerile de pe 27 septembrie, a câștigat un nou mandat în Consiliul General.

La fel stau lucrurile și în cazul lui Marius Cătălin Maxim.

Ancuța Florea a fost consilier PSD și numită ulterior, la inițiativa Gabrielei Firea, manager la Teatrul Metropolitan din București.

Există și mulți oameni ai PSD din linia a doua care au contestat validarea mandatului lui Nicușor Dan.

Spre exemplu, despre Anda Ioana Negoiță jurnaliștii de la Recorder au scris, în 2019, că este șefa tineretului social-democrat din Sectorul 3 și administrează mai multe pagini de Internet ale partidului.

Iar Alin Ionuț Voicu a fost consilier local PSD la Sectorul 3.

Contestațiile se vor judeca luni, pe 26 octombrie, la Curtea de Apel Bucureşti.

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3419771874767068

Citește și:

Nicușor Dan: Caracatița PSD tergiversează venirea mea la primărie! Le trebuie timp să acopere ce au făcut

Se vor încălzi bucureștenii cu promisiunile și acuzele politicienilor, la iarnă? Ce spun actualul și viitorul primar al Capitalei despre soarta termoficării


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇