Nicușor Dan: Caracatița PSD tergiversează venirea mea la primărie! Le trebuie timp să acopere ce au făcut

Nicușor Dan: Caracatița PSD tergiversează venirea mea la primărie! Le trebuie timp să acopere ce au făcut

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, susține că Gabriela Firea și PSD tergiversează învestirea sa pentru a-și ”acoperi lucruri pe care le-au făcut” în ultimii 4 ani.

Încă de miercuri, 21 octombrie, Nicușor Dan a anunțat că se amână din nou momentul în care își va prelua funcția de primar general. Motivul: în dosarul validării sale în funcție, foști și actuali consilieri ai PSD au depus nu mai puțin de 52 de contestații.

Nicușor Dan dezvăluie că validarea mandatului său a fost contestată prin zeci de cereri de apel, multe formulate de consilieri PSD

ADVERTISING

În cursul dimineții de joi, 22 octombrie, primarul general ales al Capitalei a făcut și o conferință de presă pe această temă. Iată ce a declarat.

”Suntem la 4 săptămâni de la alegeri. Sunt multe orașe din țară în care primari de toate culorile politice care și-au preluat mandatele și s-au apucat de treaba.

La București mai așteptăm o săptămână. Motivul: s-au formulat 52 de cereri de apel, contestații, din partea consilierilor PSD la validarea candidaturii (sale – n.red.). Vor fi discutate luni la Curtea de Apel București.

ADVERTISING

Sunt motive ridicole (invocate în contestații - n.red.). Se vorbește despre fraudă electorală, într-un stil conspiraționist, așa cum PSD ne-a obișnuit. Nu mai spun că aceste cereri sunt toate copy-paste-uri. Sunt copiate cu tot greșeli de ortografie.

Și ce credeți că se cere acum, la 4 săptămâni de la alegeri? Nici mai mult, nici mai puțin decât reluarea alegerilor în București. (...)

În primul rând, remarc lașitatea fostului primar PSD Firea, care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații.

ADVERTISING

Și vreau să mai remarc și atitudinea resentimentară și răutatea și reaua voința a unui personaj care a pozat, ani de zile, în întruchiparea virtuților creștine (Gabriela Firea - n.red).

(...) Am vorbit, în campania electorală, de o caracatiță de interese la PMB.

Acesta e motivul pentru care se tergiversează: ca oamenii ăștia să acopere lucrurile pe care le-au făcut în 4 ani și să emită acte care să regularizeze lucruri pe care le-au făcut.

După preluarea mandatului, voi fi foarte atent la documentele care s-au semnat în această perioda”, a mai spus Nicușor Dan.

Primarul general ales de bucureșteni pe 27 septembrie a precizat că spera ca – în condițiile în care contestațiile vor fi respinse, luni, pe 26 octombrie, de Curtea de Apel București – să poată depune jurământul la finalul săptămânii viitoare, joi sau vineri.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇