Nou record în Germania: Peste 23.000 de cazuri de Covid într-o singură zi. Merkel analizează dacă restricțiile impuse sunt suficiente

Nou record în Germania: Peste 23.000 de cazuri de Covid într-o singură zi. Merkel analizează dacă restricțiile impuse sunt suficiente

Numărul de noi cazuri zilnice de coronavirus a atins, vineri, un record în Germania: 23.542, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI).

Cifra e mai mare cu aproximativ 1.700 față de joi, astfel că numărul total de cazuri a ajuns la 751.095, relatează The Guardian.

Ministrul german al Sănătății a declarat, vineri, că este prea devreme pentru a spune dacă restricțiile impuse săptămâna trecută vor trebui extinse și în decembrie.

ADVERTISING

Cancelarul Angela Merkel și premierii celor 16 landuri federale urmează să se întâlnească luni pentru a analiza dacă măsurile impuse începând cu 2 noiembrie au fost suficiente pentru a încetini creșterea accentuată a cazurilor care riscă să suprasolicite spitalele.

Oficialii au avertizat deja că este puțin probabil ca viața să revină la normal în decembrie și au spus că evenimentele cum ar fi petrecerile de Crăciun, zilele de naștere sau nunţile, cel mai probabil, nu vor putea fi organizate până la finalul anului.

ADVERTISING

Premierul bavarez Markus Soeder a avertizat, de asemenea, ce este împotriva ridicării restricțiilor prea repede, spunând că scopul trebuie să fie reducerea incidenței virusului la sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În prezent, Germania are 139 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit RKI.

Începând din 2 noiembrie, timp de o lună, Germania a impus restricţii de urgenţă care includ închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor, pentru a opri creşterea numărului cazurilor de coronavirus.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇