Germania închide restaurantele, barurile, sălile de sport şi teatrele, pentru luna noiembrie. Școlile rămân deschise

Germania închide restaurantele, barurile, sălile de sport şi teatrele, pentru luna noiembrie. Școlile rămân deschise

Germania va impune, începând de luni, 2 noiembrie, timp de o lună, restricţii de urgenţă care vor include închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor, pentru a opri creşterea numărului cazurilor de coronavirus care riscă să suprasolicite spitalele, a anunţat miercuri cancelarul Angela Merkel.

”Trebuie să acţionăm acum”, a spus Merkel, adăugând că situaţia este ”foarte gravă”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Începând de pe 2 noiembrie, reuniunile private vor fi limitate la 10 persoane, care vor putea proveni din maximum două gospodării.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, piscinele şi sălile de sport vor fi închise, iar concertele anulate.

Oamenii vor fi solicitaţi să nu călătorească din motive personale, neesenţiale, iar cazările la hoteluri vor fi disponibile doar pentru călătoriile de afaceri.

Merkel a spus că obiectivul este să se limiteze la minimum impactul economic al măsurilor şi să se mențină deschise şcolile şi centrele de îngrijire de zi.

Germania a fost lăudată pe scară largă pentru menţinerea la un nivel scăzut al infectărilor şi al deceselor provocate de noul coronavirus, sub cele consemnate în multe state vecine, în prima fază a crizei, dar în prezent se află în al doilea val al epidemiei.

Între timp, la București: Iohannis e mulțumit de cum a gestionat guvernul pandemia și nu se gândește la un nou lockdown, deși în Europa se iau măsuri drastice

Spitalele din Germania riscă să fie depășite de situație în câteva săptămâni

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor a crescut cu 14.964, la 464.239, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch, agenţia germană care se ocupă de bolile infecţioase.

Numărul deceselor a crescut cu 85, la 10.183, alimentând temerile legate de capacitatea sistemului de sănătate.

Merkel a avertizat că spitalele ar putea fi depăşite de situaţie, dacă numărul de infectări va continua să crească rapid.

”Sistemul nostru de sănătate poate face încă faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limita capacităţii sale în câteva săptămâni”, a spus Merkel.

Cancelarul a adăugat că autorităţile din domeniul sănătăţii au fost capabile să urmărească originea a numai 25% dintre infectări, ceea ce înseamnă că este dificil de spus care aspecte ale vieții cotidiene sunt cele mai riscante.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: