Iohannis a convocat CSAT pentru situația din Afganistan, dar abia săptămâna viitoare

Iohannis a convocat CSAT pentru situația din Afganistan, dar abia săptămâna viitoare

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în contextul situației din Afganistan.

Ședința va avea loc miercuri, 25 august, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale.

„Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România”.

Context

Talibanii au preluat controlul asupra capitalei Kabul, duminică, după ce armata afgană şi preşedintele au fugit.

ADVERTISING

Mii de afgani au blocat aeroportul luni încercând să iasă din ţară. Afganii refugiaţi și-au schimbat traseul şi România a devenit noua poartă de intrare spre Occident.

În aeroportul din Kabul s-au aflat și români, care așteptau să fie repatriați de autoritățile române.

Astăzi a continuat evacuarea conaționalilor din Afganistan. Încă 16 români au fost aduși în țară, dar alți 27 încă se află în această țară.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, la Antena3, că toți sunt în siguranță.

”Din ceea ce știm, toți sunt în siguranță. Mai sunt 27 de români, o parte se află chiar în aeroport, altii în alte locatii. Cei care sunt în misiunea ONU se află într-o clădire a ONU și și-au exprimat dorința de a fi evacuați conform procedurilor ONU, altii sunt într-o bază militară”, a spus Aurescu.

ADVERTISING

Iată aici detalii - Românii sunt evacuaţi din Afganistan. Aurescu dă detalii despre cei 27 care mai sunt încă acolo

Vezi și Românii care mai sunt în Afganistan sunt în siguranţă, închişi în baza militară. Detalii de la o româncă aflată pe aeroportul din Kabul

Iată și o analiză făcută de Dan Dungaciu pe această temă - Cine pierde, cine câștigă și în ce fel ne afectează pe noi, românii, ceea ce se întâmplă acum în Afganistan?

Citeşte mai multe despre situaţia din Afganistan:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇