După victoria talibanilor, Trump îi cere demisia lui Biden, deși el a supervizat negocierile pentru retragerea americanilor

După victoria talibanilor, Trump îi cere demisia lui Biden, deși el a supervizat negocierile pentru retragerea americanilor

Fostul preşedinte american Donald Trump a estimat că succesorul său la Casa Albă, Joe Biden, ar trebui să demisioneze ca urmare a victoriei talibanilor în Afganistan, dar şi pentru gestionarea defectuoasă a altor dosare, precum cel al pandemiei.

„Este timpul ca discreditatul Joe Biden să demisioneze, pentru că a permis ceea ce s-a întâmplat în Afganistan, dar şi din cauza creşterii ameţitoare a COVID-ului, a dezastrului de la graniţă, a suprimării independenţei noastre energetice şi a paraliziei economiei noastre”, a scris fostul preşedinte republican, într-un comunicat citat de AFP.

ADVERTISING

"Asta ar trebui să fie uşor, având în vedere că încă de la început nu a fost ales în mod legitim", mai susţine Donald Trump, care continuă să afirme în mod eronat că a câştigat alegerile prezidenţiale din 2020.

Deşi fostul lider de la Casa Albă a supervizat negocierile cu talibanii în vederea retragerii soldaţilor americani din Afganistan, în prezent intenţionează să dea vina pe succesorul său pentru dezastrul militarilor afgani.

"Ceea ce a făcut Joe Biden în Afganistan este mitic. Va rămâne una din cele mai mari înfrângeri din istoria americană", l-a ironizat, duminică, într-un comunicat precedent, Donald Trump pe actualul preşedinte al SUA. 

ADVERTISING

În contextul retragerii trupelor internaţionale, talibanii au recucerit Afganistanul într-un timp record şi au intrat duminică în Kabul, în timp ce preşedintele Ashraf Ghani a fugit din ţară.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇