Clotilde Armand, despre demiterea lui Stelian Ion: Problema nu este Cîţu, ci Iohannis. Aşteptăm să ne explice această decizie

Clotilde Armand, despre demiterea lui Stelian Ion: Problema nu este Cîţu, ci Iohannis. Aşteptăm să ne explice această decizie

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand (USR PLUS) afirmă, joi, că în criza guvernamentală problema nu este Florin Cîţu, ci preşedintele Klaus Iohannis care a fost de acord să-l demită pe ministrul Stelian Ion.

”Problema nu este dl. Cîţu. Problema este dl. preşedinte Klaus Iohannis. Sincer, nu ştiu de ce nu vine preşedintele României astăzi în faţa naţiunii să explice românilor şi partenerilor de guvernare de ce l-a demis pe ministrul Justiţiei unilateral.

Aşteptăm din partea d-lui preşedinte să ne explice această decizie. Să ne spună de ce revocarea nu are nici vreo legătură cu faptul că Stelian trebuia să anunţe lista candidaţilor pentru şefia DIICOT…”, a scris, joi, pe Facebook, Clotilde Armand.

ADVERTISING

Iohannis a greșit

Acesta consideră că şeful statului a greşit și trebuie să își asume asta în faţa milioanelor de români care au ieşit în stradă pentru justiţie, nu pentru corupţie.

”D-le Preşedinte (cu tot respectul pe care vi-l port), aţi greşit şi trebuie să vă asumaţi asta în faţa milioanelor de români care au ieşit în stradă pentru justiţie, nu pentru corupţie. Încă aveţi timp să faceţi un pas înapoi şi să nu predaţi ţara în braţele celor de la PSD & co”, a mai scris primarul din sectorul 1.

Aceasta îl acuză pe Klaus Iohanis că reformele pe care şi le-a asumat sunt doar vorbe goale de conţinut.

ADVERTISING

”Ştiu că Dvs. nu mai aveţi nimic de pierdut politic. Dar România are. În acest moment reformele asumate de Dvs. sunt nişte cuvinte goale de conţinut.

Sper din tot sufletul că întâlnirile Dvs. de la Grivco să fie doar o tristă amintire pentru democraţia românească şi decizia Dvs. de revocare a ministrului Justiţiei să nu renască un nou USL mascat pe care îl vedem foarte activ în sectorul 1”, conchide edilul.

Revocarea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, după o ședință de guvern la care au lipsit miniștrii USR PLUS, că l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Cîțu îl acuză de șantaj și de blocarea modernizării României, cu referire la situația creată prin blocarea programului Anghel Saligny / PNDL 3.

ADVERTISING

Joi, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Totodată, șeful statului a semnat și decretul de desemnare a lui Lucian Bode în funcția de ministru interimar al Justiției, anunță Administrația Prezidențială.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇