Berceanu spune că vine căldura, iar zeama care se scurge din gunoaiele care sufocă Sectorul 1 va deveni focar de infecție

Berceanu spune că vine căldura, iar zeama care se scurge din gunoaiele care sufocă Sectorul 1 va deveni focar de infecție

Gunoaiele care inundă Sectorul 1 al Capitalei ar putea deveni o problemă și mai mare pentru cetățeni, avertizează șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Vine căldura, iar zeama care se scurge din deșeuri poate deveni extrem de rapid focar de infecție!

Întrebat dacă mai există străzi în Sectorul 1 pline de gunoaie, Berceanu a răspuns afirmativ:

”Da, există multe străzi. Dacă mergeți prin zona Chitila, spre Dămăroaia... Aceste zone din Sectorul 1, într-adevăr, există întârzieri ale ridicării deșeurilor și partea proastă este că se încălzește afară, iar din aceste deșeuri curge o zeamă, care e un focar de infecție, până la urmă”, a precizat șeful Gărzii de Mediu, joi, pentru Antena 3.

ADVERTISING

El a punctat că problema deșeurilor trebuie gândită și ar trebui cumva să includă și județul Ilfov:

”Deșeurile sunt generate și de București, și de Ilfov, iar în București nu putem pune prea multe stații de sortare, de depozitare a deșeurilor. Nu avem cum. Și atunci trebuie să regândim această problemă a deșeurilor. Este un plan municipal de gestiune a deșeurilor în dezbatere la Primăria Capitalei, din câte știu. Trebuie să acționăm foarte repede”.

200308915_340557490811521_7756118105210113164_n
Foto: SpotMedia.ro

Ce probleme a găsit în Sectorul 1

Octavian Berceanu a vorbit și despre problemele pe care le-a găsit în sectorul condus de Clotilde Armand și pentru care a dat sancțiuni:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Au fost probleme pe care Garda le-a găsit. O dată, depozitările pe spațiul public, care aparține primăriei și faptul că deșeurile erau staționate de zile întregi în mașinile salubristului și de acolo curgea levigat din acele mașini, iarăși o problemă care a intrat în atenția comisarilor Gărzii de Mediu și pentru care am dat amenzi”.

În fine, întrebat de afirmațiile contradictorii privind amenzile date Primăriei Sectorului 1 în scandalul gunoaielor, iată ce precizări a adus Berceanu:

”Primarul a avut dreptate în momentul respectiv, pentru că în momentul declarațiilor nu erau încheiate actele, procesele verbale de contravenție, deci nu exista (amenda - n.red.). A fost doar un fake news vizavi de acele 200.000 de lei cu care a fost amendată primăria. Acela a fost un fake news, într-adevăr. Nu exista încheiat procesul verbal de contravenție nici pentru salubrist, nici pentru primărie. Deci orice vorbe pe sumă erau doar vorbe și atât”.

ADVERTISING

Context

Joi seară, 10 iunie, mai multe televiziuni și site-uri de știri au relatat că au aflat, ”pe surse”, că Primaria Sectorului 1 ar fi fost amendată cu 200.000 de lei din cauza gunoiului.

Instituția a negat total informația.

La rândul său, Berceanu a declarat vineri, 11 iunie, că au fost date amenzi, însă a dezmințit că este vorba de 200.000 de lei.

Reamintim că primarul Clotilde Armand consideră că parte dintre facturile emise de Romprest nu sunt legale și, în consecință, susține că nu le poate plăti.

Romprest a obținut însă în instanță dreptul de a executa silit Primăria Sectorului 1, decizia fiind definitivă. Cu toate acestea, Clotilde Armand a anunțat că va contesta soluția și e încrezătoare că va câștiga.

În plus, ea susține că de facto contractul cu Romprest nu există, pentru că două instanţe au decis că este nul.

Citește mai multe despre saga gunoiului din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇