Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, bătut pe 10 august, propune o nouă cale de atac în dosarul clasat

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, bătut pe 10 august, propune o nouă cale de atac în dosarul clasat

Europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe, una dintre victimele bătute de jandarmi în 10 august 2018, propune o nouă cale de atac în dosarul clasat de curând.

El anunță, într-un comunicat remis joi SpotMedia.ro, că a făcut o nouă cerere către DIICOT, ceea ce poate făce orice victimă din dosar.

Judecătorul care a respins redeschiderea Dosarului 10 August a venit cu motivarea: Problema este la Georgiana Hosu, fosta şefă DIICOT

”Deși săptămâna trecută Tribunalul București a emis o decizie definitivă în acest caz, europarlamentarul propune o nouă cale de atac în Dosarul 10 August. De profesie jurist, Vlad Gheorghe îndeamnă victimele din dosar să solicite DIICOT ordonanța de clasare emisă inițial de către procurorul de caz în 26.06.2020”, arată sursa citată.

ADVERTISING

Vlad Gheorghe susține că, după ce victimele primesc ordonanța de clasare, acestea pot face și alte solicitări, ”de a continua practic” dosarul.

Citește și un interviu acordat SpotMedia.ro de Vlad Gheorghe, despre închiderea Dosarului 10 August: Bineînțeles că suspectez o influență a politicului. Atacul PSD asupra Justiției s-a făcut inclusiv cu oameni din interior - Interviu

”Motivarea judecătorului menționează acele aspecte de procedură pe care atât eu, cât și alți specialiști în domeniu le-am semnalat în toți acești ani de când Dosarul 10 August a fost plimbat între instituții.

ADVERTISING

Conform legislației în vigoare, orice decizie în dosar trebuie să fie comunicată părților interesate, adică inclusiv tuturor celor peste 800 de persoane care au depus plângeri pentru că la fel ca mine au suferit din cauza acțiunilor Jandarmeriei de la protestul pașnic de acum peste 3 ani.

Or, lucrul acesta nu s-a întâmplat, după cum am atenționat încă din 2020. Orice victimă din dosar care nu a primit, căreia nu i-a fost oficial comunicată această ordonanță de clasare are acest drept, iar, după ce îi este comunicată, are dreptul de a face alte solicitări conform procedurii penale, de a continua practic dosarul”, declară Vlad Gheorghe, citat în comunicat.

ADVERTISING

În fine, documentul mai precizează că Vlad Gheorghe a început deja demersurile pentru contestarea la CEDO a soluției Tribunalului București, alăturându-i-se până acum peste 30 de victime.

Primul român care merge la CEDO după clasarea Dosarului 10 August

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇