Judecătorul care a respins redeschiderea Dosarului 10 August a venit cu motivarea: Problema este la Georgiana Hosu, fosta şefă DIICOT

Judecătorul care a respins redeschiderea Dosarului 10 August a venit cu motivarea: Problema este la Georgiana Hosu, fosta şefă DIICOT

Judecătorul care a respins redeschiderea Dosarului 10 August și-a motivat decizia, precizând că a fost luată din motive de temeinicie, nu de legalitate.

Mai exact, spune judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București, Daria Isabela Miheț, procurorul șef DIICOT, Georgiana Hosu, nu a argumentat solid motivele invocate pentru redeschiderea dosarului.

Judecătorul poate respinge redeschiderea UP pe motive legate de temeinicie. Adică motivele invocate pentru redeschidere nu sunt solide, nu se susțin, în opinia instanţei.

ADVERTISING

Dacă o redeschidere de dosar este respinsă pe motive de netemeinicie, atunci o nouă cerere se poate face doar dacă apar probe noi, ceea ce este greu de crezut în cazul de faţă. Aşa încât şefii Jandarmeriei par să scape definitiv de răspundere pentru faptele lor din 10 august 2018.

Există acum două varainte teoretice de redeschidere a dosarului: jandarmii sa indice probe împotriva șefilor lor, sau la controul dispus de ministrul de Interne Lucian Bode să se descopere că MAI nu a dat Parchetului Militar toate documentele și înregistrările, iar cele care nu au fost predate să devină probe noi.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, Tribunalul București a respins, definitiv, cererea de redeschidere a Dosarului 10 August.

”Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosar 2122/DP/2019. Definitivă”, este minuta ședinței.

Solicitarea depusă de DIICOT viza redeschiderea urmăririi penale faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

ADVERTISING

DIICOT dorea cercetarea acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. 

Astfel, după decizia de acum o săptămână şi motivarea de azi, aceștia scapă de orice responsabilitate penală. Practic, singurele condamnări de până acum pentru ce s-a întămplat în 10 August sunt pentru agresorii jandarmeriței Ștefania.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇