Vești bune: Elevii sunt vaccinați cu prioritate, Grecia redeschide turismul și planuri de revedere fără măști

Vești bune: Elevii sunt vaccinați cu prioritate, Grecia redeschide turismul și planuri de revedere fără măști

Elevii de peste 16 ani ar urma să aibă prioritate la vaccinare, iar asta este o veste foarte bună pentru părinți, întrucât copiii lor merg la școală în scenariul roșu și sunt mai expuși.

O altă veste bună este că Grecia vrea să-și redeschidă economia și, implicit, turismul, înaintea sezonului estival. Deci, liber la planuri de vacanță!

Nu în ultimul rând, avem o veste interesantă de peste hotare. În SUA, CDC a stabilit că persoanele vaccinate se pot întâlni fără să poarte măști.

Desigur, este vorba despre grupuri mici și despre o decizie ce nu are încă legătură cu situația noastră. Dar, judecând după experiențele anterioare, putem spera ca până la vară să auzim despre decizii similare și pe plan european.

ADVERTISING

Elevii de peste 16 ani ar putea fi vaccinați cu prioritate

Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare în etapa a III-a, spune Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit acestuia, prioritizarea s-ar putea realiza ținând cont de faptul că elevii din clasele terminale merg la şcoală chiar şi în scenariul roşu, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Grecia, planuri de redeschidere a turismului

Grecia are în plan să ridice restricțiile în sectorul de retail și să redeschidă școlile în martie.

De asemenea, va redeschide sectorul turistic în mai, înaintea unui sezon estival vital pentru această țară, spune Aristotelia Peloni, purtător de cuvânt al guvernului elen.

Americanii vaccinați se pot întâlni între ei fără să poarte măști

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a afirmat, luni, că americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 se pot reuni în grupuri mici fără să poarte măşti.

ADVERTISING

Instrucţiunile privind sănătatea publică au rolul de a permite tot mai multor americani vaccinaţi să îşi reia activităţile normale şi contactele în afara familiei, chiar dacă virusul este încă foarte răspândit.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇