Vești bune: Noi vaccinuri pentru Republica Moldova, investiții în activități sportive pentru copii și meciuri cu spectatori

Vești bune: Noi vaccinuri pentru Republica Moldova, investiții în activități sportive pentru copii și meciuri cu spectatori

Vestea bună a zilei este că Republica Moldova va beneficia de o tranșă de vaccinuri Pfizer prin programul COVAX, la doar câteva zile după ce România i-a venit în ajutor cu 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca pentru imunizarea personalului medical.

Iată că, încet, încet, și frații noștri de peste Prut vor avea posibilitatea de a se apăra în fața virusului care a făcut deja atâtea victime.

Mai departe, aflăm că Decathlon finanțează reamenajarea terenurilor de sport din școlile din București și Brașov. În plus, va lansa și ”Jocurile Cartierului”, ca să-i mai scoată pe cei mici din casă.

Rămânem tot în sfera sportivă și aflăm că în curând meciurile de pe Arena Națională se vor putea desfășura din nou cu public, ca ”în vremurile bune”.

ADVERTISING

Republica Moldova primește primele doze Pfizer

Pfizer va da undă verde livrărilor de vaccin în Republica Moldova după ce a primit asigurări că autorităţile moldovene dispun de condiţii speciale de păstrare şi transportare a acestuia, la temperaturi foarte joase, a anunțat Maia Sandu pe pagina sa Facebook.

Astfel, primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU.

Azi am discutat cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer. Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să...

Posted by Maia Sandu on Wednesday, March 3, 2021

Se lansează “Sportul pentru toți”, programul care scoate la mișcare copiii din București și Brașov

Fundația Comunitară București împreună cu Fundația Comunitară Brașov și Decathlon au anunțat lansarea programului “Sportul pentru toți”.

ADVERTISING

Astfel, școlile din București și Brașov, dar și copiii din cartierele acestor orașe vor beneficia de investiții de 130.000 de euro în 2021 pentru tot ceea ce înseamnă activități sportive în cartierul și școala lor.

Banii se vor duce către cele mai creative proiecte sportive dedicate copiilor.

Programul este structurat pe doi piloni:

  • Educație prin sport, care vizează reamenajarea terenurilor de sport din școli bucureștene și brașovene
  • Jocurile cartierului, care susține organizarea de evenimente sportive comunitare în cartierele din cele două orașe.

"După ce am petrecut ultimul an în case, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri sigure și moderne în care să facem mișcare", a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București pentru portalul Știri ONG.

Alături de Fundația Comunitară București și Fundația Comunitară Brașov lansăm „Sportul pentru toți”, programul care pune...

Posted by Decathlon Romania on Wednesday, March 3, 2021

Citește aici ce trebuie să facă orice instituție sau ONG care vrea să contribuie la sănătatea micuților nostri.

ADVERTISING

Meciurile de pe Arena Naţională s-ar putea desfăşura cu spectatori

Comitetul Interministerial Euro-2020 a ajuns la un consens: În perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală.

Potrivit FRF, la şedinţa care a avut loc la propunerea ministrului Eduard Novak au fost prezenti și dr. Raed Arafat, secretar de stat la MAI, şi dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, dar şi reprezentanţi de la ministerele Sportului, Internelor şi de Externe.

Mai departe, autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile Euro-2020.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇