Vești bune: Încă un pas spre călătorii libere, mai puține cazuri de gripă și plăți cu eGold românesc

Vești bune: Încă un pas spre călătorii libere, mai puține cazuri de gripă și plăți cu eGold românesc

Un pașaport digital de vaccinare ar putea fi cât de curând aprobat și în UE, și, contrar temerilor, el vine ca un ajutor în plus pentru revenirea la normalitate, la călătorii cu check-in rapid, dar și ca un beneficiu pentru cei care au încredere în munca dusă de oamenii de știință și aleg să se vaccineze.

Mai departe, privim la părțile bune ale pandemiei: numărul de cazuri de gripă și alte infecții respiratorii au scăzut considerabil. Spre exemplu, în Marea Britanie, din aproape 700.000 de teste de gripă efectuate, niciunul nu a ieșit pozitiv în acest an.

Nu în ultimul rând, apreciem că și România mai face un pas în față pe scara tehnologiei: de azi putem plăti cu criptomoneda românească eGold la 30.000 de magazine online. Promițător, nu-i așa?

ADVERTISING

Foarte aproape de un paşaport digital de vaccinare

Comisia Europeană va prezenta în martie o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital la nivelul UE, a anunţat preşedintele CE, Ursula von der Leyen.

Şi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Permisul IATA de călătorie, care va fi lansat oficial la finalul lunii martie, va ajuta la facilitarea călătoriilor, punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici măcar un caz de gripă în Marea Britanie în ultimele 7 săptămâni

Din cele 685.243 de teste de gripă recoltate începând din ianuarie și până acum în Marea Brtianie, nici măcar unul nu a înregistrat un rezultat pozitiv, scrie publicația The Independent.

Acest lucru se datorează restricțiilor dure impuse pentru a scădea transmisia coronavirusului, dar și a campaniei intense de vaccinare antigripală susținute de autoritățile sanitare britanice. Împreună cele două măsuri au contribuit la acest rezultate, scriu specialiștii.

Și veștile din România erau bune ultima dată, pe acest subiect.

Astfel, potrivit celui mai recent raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, infecțiile respiratorii au scăzut, în săptămâna 8 – 14 februarie, cu aproape 80% față de aceeași săptămână a sezonului trecut. Au fost raportate 60 cazuri de gripă clinică față de peste 6.600 din aceeași săptămână a sezonului anterior.

ADVERTISING

Evoluăm: Românii vor putea plăti cu criptomonede românești la 30.000 de comercianți

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, anunță extinderea parteneriatului cu Elrond, oferind posibilitatea românilor să facă plăți folosind eGold, criptomoneda blockchain-ului Elrond, la cei 30.000 de comercianți parteneri, începând de astăzi.

Într-o primă etapă, integrarea va permite plata cu criptomoneda eGold la magazinele online, anunță compania într-un comunicat de presă.

Potrivit companiei, decontarea sumelor încasate în eGold se va face în lei. Conversia din EGLD în RON se face automat în rețeaua NETOPIA Payments, rezultând tranzacții mai rapide, sigure și la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât și pentru cei care plătesc folosind criptomoneda rețelei Elrond. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇