Vești bune: Mărțișoare la MȚR, promisiuni de căldură și un vaccin care și-a dovedit eficiența

Vești bune: Mărțișoare la MȚR, promisiuni de căldură și un vaccin care și-a dovedit eficiența

Ultima zi din săptămână vine și cu vești bune, pe lângă soare și temperaturi de primăvară.

Astăzi aflăm că s-a deschis cel mai mare târg de Mărțișor, că Israel a confirmat ”în lumea reală” că vaccinul Pfizer este eficient, iar bucureștenii pot spera că iarna viitoare nu vor mai rămâne în frig.

Israelul confirmă: Vaccinul Pfizer e eficient în condiţiile din lumea reală

Vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19, potrivit unui studiu de mare amploare realizat în Israel şi publicat miercuri.

ADVERTISING

Studiul a fost realizat pe baza datelor obţinute de la 1,2 milioane de persoane monitorizate de una dintre cele mai mari organizaţii de sănătate din Israel (Clalit Health Services), între 20 decembrie 2020 şi 1 februarie 2021

Autorii cercetării au arătat că vaccinarea a redus cu 94% cazurile simptomatice de COVID-19, cu 92% cazurile grave ale bolii şi cu 87% spitalizările. Aceste procente se referă la protecţia obţinută la cel puţin şapte zile după administrarea celei de-a doua doze.

Dar „un efect protector destul de consecvent a fost observat chiar şi înainte de a doua doză”, a precizat Noam Barda, unul dintre cei doi autori principali ai studiului, vorbind despre o eficacitate de 57% pentru cazurile de COVID-19 cu simptome şi de 62% pentru cazurile grave.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Putem spera la apă caldă și căldură în București pentru iarna viitoare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, promite că anul viitor va exista o centrală provizorie la Titan, iar asta va face ca avariile la termoficare să fie doar unele punctuale în Bucureşti.

„În iarna asta am avut două tipuri de probleme, fie au fost avarii pe conducte, fie au fost avarii la CET (…). Iarna viitoare o să fie mult mai bine, pentru că o să avem o centrală”, a spus acesta.

ADVERTISING

Începe Târgul Mărţişorului

Vești bune pentru cei mici și mari deopotrivă: a început târgul de Mărțișor, deci în acest weekend ne putem bucura din nou de frumusețea martorilor primăverii, chiar dacă numărul de participanți a fost considerabil redus pentru a respecta regulile impuse de pandemie.

”O nouă ediţie a tradiţionalului Târg al Mărţişorului se va desfăşura, în perioada 25 februarie – 1 martie, între orele 10:00 şi 18:00, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român”, se anunță într-un comunicat MȚR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇