Vești bune: Crește numărul de vaccinuri iar vacanța 2021 se apropie cu o nouă tendință - ”rent a boat”

Vești bune: Crește numărul de vaccinuri iar vacanța 2021 se apropie cu o nouă tendință - ”rent a boat”

Numărul de vaccinuri disponibile crește în România, iar cei de la Pfizer s-au angajat să testeze eficiența vaccinului pentru femeile însărcinate.

În plus, 20 de companii aeriene promit să transporte vaccinuri pentru UNICEF în toate colțurile lumii, astfel încât ele să ajungă și la cele mai sărace țări.

Mai departe, avem vești despre vacanța de vară: se pare că pandemia a accentuat cererea de vacanțe cu rulota, în vile private sau chiar cu barca!

Nu în ultimul rând, notăm gestul frumos al ambasadorului Israelului, Excelența Sa David Saranga, care și-a donat ziua pentru o cauză nobilă.

Tot mai multe vaccinuri disponibile

Românii eligibili pentru etapa a II-a au la dispoziție peste 110.000 de locuri disponibile pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, în perioada 23 februarie – 14 martie, anunță comitetul însărcinat cu organizarea vaccinării în România.

ADVERTISING

Pfizer şi BioNTech încep studii clinice ale vaccinului antiCovid pe femei însărcinate

Primele teste pe 4.000 de femei însărcinate cu vârste de peste 18 ani care au sarcini de 24 până la 34 de săptămâni vor fi demarate, pentru a acoperi această categorie extrem de importantă de persoane cu risc în cazul îmbolnăvirii cu Covid.

„Este o nevoie disperată de orice date care ne ajută să asigurăm femeile însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele”, a spus Hughes, membru al American College of Obstetricians and Gynecologists.

Transporturi de vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume

UNICEF a lansat Inițiativa pentru Transport Aerian Umanitar (Humanitarian Airfreight Initiative).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul acestei inițiative de referință, peste 10 companii aeriene de top semnează acorduri cu UNICEF pentru a sprijini transportul cu prioritate al vaccinurilor anti-COVID-19, al medicamentelor și echipamentelor medicale și al altor produse esențiale pentru combaterea pandemiei.

De asemenea, Inițiativa va constitui un mecanism de pregătire logistică pe termen lung la nivel mondial pentru alte crize umanitare și sanitare.

Companiile semnatare sunt AirBridgeCargo, Air France/KLM, Astral Aviation, Brussels Airlines, Cargolux, Cathay Pacific, Emirates Skycargo, Ethiopian Airlines, Etihad Airways, IAG Cargo, Korean Air, Lufthansa Cargo, Qatar Airways, SAUDIA, Singapore Airlines Ltd și United Airlines.

„Distribuirea acestor vaccinuri care salvează vieți reprezintă un efort monumental și complex, având în vedere volumele uriașe care trebuie transportate, condițiile impuse pentru lanțul de frig, numărul anticipat al livrărilor și diversitatea rutelor“, a declarat Etleva Kadilli, Director în cadrul Diviziei de Aprovizionare a UNICEF.

ADVERTISING

„Suntem recunoscători acestor companii aeriene pentru că și-au unit forțele cu Inițiativa pentru Transport Aerian Umanitar a UNICEF pentru a sprijini distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19“.

Inițiativa UNICEF pentru Transport Aerian Umanitar reunește companii aeriene care acoperă rute către mai mult de 100 de țări, pentru a sprijini mecanismul COVAX, efortul global ce vizează accesul echitabil la vaccinurile anti-COVID-19. În baza distribuției estimative și a planului privind prima rundă de alocare elaborate în cadrul mecanismului COVAX, 145 de țări vor primi doze pentru a vaccina aproximativ 3% din populația proprie, în medie, începând din prima jumătate a anului 2021, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor și a respectării planurilor finale privind alocările.

Tot mai mulți români închiriază online ambarcațiuni pentru vacanțe în Grecia și Croația

Unul dintre efectele pandemiei si restricțiilor de anul trecut este accentuarea preferinței pentru călătoriile în familie sau doar cu prietenii apropiați, cu cazarea în vile private închiriate, vacanțele cu rulota sau pe barcă.

Pentru a raspunde acestei nevoi a pieței, Vola.ro a incheiat un parteneriat cu Boataround, una dintre cele mai mari companii de închiriat iahturi și ambarcațiuni de toate dimensiunile.

Prin Vola Boats, românii au acces online la peste 14.000 de ambarcațiuni din destinații foarte iubite, precum Grecia, Croația, Muntenegru, Turcia, Italia, Franța, Spania, Portugalia și altele.

Pentru Croația, de exemplu, sunt disponibile peste 4.000 de iahturi, iar prețurile pornesc de la 42 euro/zi pentru o barcă cu motor de care se pot bucura maxim 6 persoane.

Conform datelor furnizate de specialiștii Vola.ro, cele mai căutate destinații pentru acest an în rândul românilor sunt Grecia și Croația, pentru care se închiriază ambarcațiuni medii, cu o capacitate de 8-10 persoane.

Cele mai solicitate perioade sunt lunile de vară, îndeosebi iunie și iulie.

Conform datelor furnizate de Vola.ro, numărul de rezervări de ambarcațiuni efectuat în ianuarie 2021 s-a triplat comparativ cu decembrie anul trecut.

Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, și-a dăruit ziua de naștere actorilor

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, și-a dăruit ziua de naștere tinerilor actori din Trupa Playhood, alăturându-se astfel comunității oamenilor de bine de pe platforma Galantom.

Alături de Asociația Zi de Bine, Excelența Sa își propune să strângă suma de 5.000 de lei care să ajute la construcția „Studiourilor Ferentari”, un loc în care cei 30 de tineri actori din Trupa Playhood să își poată continua povestea și proiectele.

Cu toate că ziua acestuia a fost pe 18 februarie, donațiile rămân deschise pe platformă pentru cei care vor să contribuie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇