Vești bune: Producția de vaccinuri crește, iar rezultatele din Israel și SUA sunt încurajatoare!

Vești bune: Producția de vaccinuri crește, iar rezultatele din Israel și SUA sunt încurajatoare!

Toate veștile bune de astăzi ne vorbesc despre vaccin: Israelul culege roadele vaccinării cu zero decese la 523.000 de oameni complet imunizați, SUA spune că nicio persoană nu a decedat din cauza șocului anafilactic la vaccin până acum, iar Pfizer mai deschide o fabrică pentru a accelera producția.

Nu în ultimul rând, azi avem exemplul unui medic român care a programat 1.460 de persoane în platforma de programare. Iată că se poate!

Crește capacitatea de producție a vaccinurilor anti-COVID-19 în Uniunea Europeană

BioNTech a anunțat că a început săptămâna aceasta producția vaccinului antiCovid în noua sa fabrică din Marburg, Germania.

ADVERTISING

Noua fabrică va avea o capacitate anuală de producție de 750 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, iar primele doze vor fi distribuite începând cu luna aprilie, relatează portalul de specialitate BioPharma Reporter.

Asta înseamnă că primele doze provenite din această fabrică vor fi distribuite în aprilie.

✅ Vești bune: crește capacitatea de producție a vaccinurilor anti-COVID-19 în Uniunea EuropeanăCompania Biontech a...

Posted by Siegfried Muresan on Friday, February 12, 2021

Informația este o veste foarte bună, apreciază europarlamentarul Siegfried Mureșan, întrucât creșterea capacității de producție este ”foarte importantă pentru ca producătorii de vaccin să-și poată onora livrările către țările membre ale Uniunii Europene”.

ADVERTISING

Vaccinul funcționează: Zero decese și doar 4 cazuri grave de Covid din 523.000 de israelieni vaccinați cu ambele doze

Datele oferite de autoritățile în sănătate publică din Israel arată o eficiență de 93% la o săptămână de la rapel, ceea ce demonstrează fără echivoc succesul vaccinului, scrie The Times of Israel.

”Fără niciun dubiu, vaccinarea a salvat viața multor israelieni”, se arată într-un document al Maccabi Health Services, cunoscut sub numele de Kupat Holim Maccabi, una dintre cele patru organizații de întreținere a sănătății care activează în prezent în Israel.

ADVERTISING

Organizația, care a asigurat vaccinarea pentru o jumătate de milion de oameni cu ambele doze de vaccin Pfizer, spune că doar 544 de oameni din listele sale au fost diagnosticați ulterior vaccinării cu Covid, ceea ce reprezintă un procent de 0,01%. Dintre acestea patru au fost cazuri severe și nimeni nu a murit.

There is hope.

Posted by RazvanPascu.ro on Friday, February 12, 2021

Vaccinurile sunt sigure

JAMA Insights Review a publicat o listă a reacțiilor de șoc anafilactic raportate și verificate de Centers of Diseases Control (CDC) în prima lună de administrare a vaccinurilor BioNTech/Pfizer și Moderna în Statele Unite, între 14 decembrie 2020 și 18 ianuarie 2021.

Potrivit documentului, în această perioadă s-au înregistrat doar 66 de cazuri de șoc anafilactic și niciun deces, la 18 milioane de doze de vaccin administrate.

”Vaccinurile sunt sigure”, spune și expertul în Sănătate Publică de la Universitate Babeș-Boylai, Răzvan Cherecheș.

66 cazuri de soc anafilactic la 18 milioane de doze de vaccin administrate - 0 decesevaccinurile sunt...

Posted by Razvan Chereches on Friday, February 12, 2021

Există și medici dedicați

Deși majoritatea oamenilor se plâng că nu beneficiază de sprijinul medicilor de familie în încercarea lor de a prinde un loc la vaccinare, iată că un medic din județul Dâmbovița a înregistrat 1.460 de persoane, ca beneficiari, în platforma.

???????????? Hai, se poate! ????‍⚕️✅Un medic din județul Dâmbovița a înregistrat 1.460 de persoane, ca beneficiari, în platforma...

Posted by RO Vaccinare on Thursday, February 11, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇