Vești bune: Un tratament pentru Covid, mai puține infectări și liber la teatru

Vești bune: Un tratament pentru Covid, mai puține infectări și liber la teatru

Câteva vești bune ne ajută să intrăm cu speranță și liniște într-un nou weekend. Astfel, în ultimele ore am aflat că s-a descoperit un tratament eficient 95% în tratarea chiar și a celor mai grave forme de Covid. Desigur, desoperirea vine din Israel, o țară care a demonstrat o conduită exemplară în lupta cu noul coronavirus.

În plus, un raport al AFP arată că scad infectările cu acest virus în întreaga lume.

Bonus: pe fondul relaxării restricțiilor, avem și primul anunț oficial al unui teatru care își reia spectacolele cu public!

ADVERTISING

Un tratament care vindecă de COVID-19 în 5 zile chiar și cazurile grave

Cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv susțin că au obținut rezultate pozitive, în urma unor studii preliminare, pentru un tratament dedicat COVID-19, relatează ynetnews.

Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți infectați și aflați în stare gravă cărora li s-a administrat medicamentul, numit EXO-CD24, o dată pe zi s-au recuperat complet în doar cinci zile. Un tratament similar a fost anunțat și de Centrul Medical Hadassah.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului din spital a testat un medicament pe care l-a dezvoltat chiar el. El a administrat medicamentul pacienților cu forme medii și grave de COVID-19. Rezultatele au fost extrem de bune: Rată de vindecare de 95%.

Contaminările cu noul coronavirus scad în lume

Noile contaminări cu noul coronavirus au scăzut în lume, a treia săptămână consecutiv, şi au atins cel mai redus nivel de la sfârşitul lui octombrie, relatează AFP, care prezintă evoluţii săptămânale marcante provenind din baza sa de date.

ADVERTISING

Numărul cazurilor diagnosticate – un indicator important – reflectă însă doar o fracţiune din numărul real al contaminărilor, iar comparaţiile între ţări sunt de făcut – cu precauţie -, în contextul în care politica testării diferă de la ţară la ţară.

Teatrul Excelsior reia reprezentaţiile cu public, după 11 luni

Teatrul Excelsior a anunţat vineri că, după 11 luni, reia reprezentaţiile cu public, începând din acest weekend.

Totodată, Teatrul Excelsior va continua activitatea în mediul online, difuzând săptămânal, pe paginile de Facebook şi Instagram, dar şi pe canalul de Youtube, noi episoade din serialele „Vrăjitorul Ştie Tot” (dedicat copiilor), „Dicţionar Teatral Urban” (serial de comedie dedicat adolescenţilor) şi „IMPROVChallenge”, show de improvizaţie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇