Vești bune: Un nou spital în Neamț, dotări de zeci de mii de euro pentru cele din Mureș

Vești bune: Un nou spital în Neamț, dotări de zeci de mii de euro pentru cele din Mureș

Vești bune vin de la oameni cu suflet mare și inițiativă. Salvați Copiii anunță că a mai dotat trei spitale din Mureș cu echipamente de zeci de mii de euro fiecare. De asemenea, Asociația Dăruiește viața tocmai a turnat fundația unui nou spital.

Cu aceste lucruri în minte, speranța unui viitor mai sigur pe plaiuri mioritice mai poate trăi și astăzi în sufletul nostru.

În plus, mai avem o veste bună: numărul celor vaccinați anti-Covid a depășit numărul celor confirmați cu această boală. Iată că, pas cu pas, pandemia poate fi învinsă!

Salvați Copiii dotează spitale din Mureș cu echipamente de zeci de mii de euro

Organizaţia Salvaţi Copiii România extinde programul de combatere a mortalităţii infantile în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

ADVERTISING

Prima dotare de amploare din județul Mureș are loc la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, cu sprijinul Libris.ro și cuprinde echipamente medicale în valoare de peste 70.000 de Euro.

Totodată, vor fi dotate şi Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cu echipamente în valoare de 66.265 Euro - dispozitiv Unique CFM pentru monitorizarea EEG, ECG, rSO2 în completarea sistemului de hipotermie controlată, aparat ventilaţie tip nCPAP, ventilator de transport, robot de UV, 2 monitoare de funcţii vitale și Spitalul Clinic Județean Mureș cu echipamente în valoare de 13.735 Euro - monitor funcții vitale și masă radiantă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate cel puțin 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de Euro, promit cei de la Salvați Copiii.

S-a turnat fundația Spitalului Modular ATI Piatra Neamț

Fundația Spitalului Modular ATI din Piatra Neamț a fost turnată, iar construcția va fi finalizată în aprilie 2021, potrivit STIRI ONG.

Acesta este, un proiect inițiat de Dăruiește Viață, asociația din spatele inițiativei #NoiFacemUnSpital, cea care a construit Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

Noul spital modular va prelua pacienții din Piatra Neamț care au nevoie de îngrijire la terapie intensivă și care au rămas fără secție ATI după incendiul din noiembrie 2020.

ADVERTISING

Valoarea proiectului este de aprozimativ 2 milioane de euro. Până acum, Asociația Dăruiește Viață a strâns un sfert din suma necesară dar are nevoie de ajutor pentru a strânge restul de fonduri.

  • Firmele din zonă se pot alătura proiectului redirecționând 20% din impozitul pe venit sau pe venit aferent trimestrului I.  Mai multe detalii și contractul de sponsorizare pot fi solicitate pe adresa info@daruiesteviata.ro
  • Persoanele fizice pot dona 2 euro trimițând un SMS la 8826 cu textul NEAMT (donație unică, din orice rețea mobilă) sau pot dona online pe www.daruiesteviata.ro

Moment de cotitură în pandemie: Mai multe doze de vaccin administrate decât cazuri confirmate

Numărul dozelor de vaccin antiCOVID administrate îl depășește pe cel al infectărilor confirmate până acum, la nivel global.

De la începutul campaniilor de vaccinare, s-au administrat 105 milioane de doze, până miercuri. Până la aceeași dată, fuseseră confirmate 103,5 milioane de cazuri de COVID-19 în lume, potrivit Financial Times.

Iar posibilitatea de a combina vaccinuri de la două companii diferite, studiată de cercetători în acest moment, ar putea crește atât eficacitatea vaccinului cât și ușurița distribuirii dozelor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇