Săptămâna trecută au fost depistate 60 de cazuri de gripă. Acum un an erau 6.601 în aceeași perioadă

Săptămâna trecută au fost depistate 60 de cazuri de gripă. Acum un an erau 6.601 în aceeași perioadă

Infecțiile respiratorii au scăzut, în săptămâna 8 – 14 februarie, cu aproape 80% față de aceeași săptămână a sezonului trecut. Au fost raportate 60 cazuri de gripă clinică față de peste 6.600 din aceeași săptămână a sezonului anterior.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost, în săptămâna 8 – 14 februarie, de 33.318, cu 79% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (159.011) și cu 12,3% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (29.666).

ADVERTISING

În săptămâna 8 - 14 februarie au fost raportate la nivel național 60 cazuri de gripă clinică față de 6.601 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Gripa este infectarea cu virusul Influenza de tip A, B si C. Virusurile gripale de tip B si C sunt responsabile de aparitia epidemiilor anuale de gripa (tipul C fiind mai rar intalnit), iar tipul A de gripa poate determina aparitia pandemiilor, mult mai larg raspandite.

Până la data de 14 februarie au fost vaccinate antigripal 2.184.585 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇