Vești bune: Noi locuri la vaccinarea cu Pfizer și donații pentru copiii vulnerabili nevoiți să învețe online

Vești bune: Noi locuri la vaccinarea cu Pfizer și donații pentru copiii vulnerabili nevoiți să învețe online

Una dintre cele mai bune vești ale zilei este că oamenii din etapa a doua de vaccinare se pot programa din nou, dar și promisiunea că de la 1 martie încep din nou vaccinările pentru ei.

Mai departe, vorbim despre două companii extrem de active în pandemie care au ales din nou să sprijine copiii puternic afectați de trecerea în online pe care sistemul românesc nu o poate sprijini încă.

Start la o nouă sesiune de programări cu vaccinul Pfizer

De azi se pot programa din nou la vaccinare românii care se încadrează în etapa a II-a, respectiv cei peste 55 de ani cu boli cronice, cu dizabilități sau care au peste 65 de ani.

ADVERTISING

Pentru aceștia sunt disponibile 156.000 de locuri timp de 20 de zile începând din 1 martie, în cele 130 de noi cabinete deschise în care se vor putea vaccina câte 60 de oameni pe zi.

Fundația Altex donează școlilor echipamente de protecție în valoare de peste 1 milion de Euro

Fundația Altex acordă, pe fondul provocărilor aduse de COVID-19 învățământului din România, sprijin pentru asigurarea condițiilor de siguranță a elevilor și personalului didactic.

ADVERTISING

Peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție vor ajunge la elevii și profesorii care s-au întors în sălile de clasă.

Inițiativa este rezultatul unui protocol de colaborare încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării privind sprijinirea unităților de învățământ în vederea desfășurării activității școlare în condiții de siguranță.

Școlile către care Fundația Altex va livra direct aceste echipamente sunt nominalizate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Județean al Municipiului București, iar distribuirea celor peste 500.000 de măști și a celor 32.000 de combinezoane de protecție la nivel național va fi monitorizată prin Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației.

ADVERTISING

320 de copii din comunități vulnerabile primesc sprijin

OMV Petrom sprijină Salvați Copiii România cu 300.000 de euro pentru a oferi acces la educație pentru 320 de copii din șase comunități vulnerabile.

Copiii au primit tablete cu acces la internet și vor beneficia de cursuri de educație online pe tot parcursul anului 2021.

Familiile acestor copii vor primi tichete sociale și materiale igienico-sanitare necesare în contextul epidemiologic actual, în vederea asigurării unor condiții optime pentru învățare.

Totodată, 100 de profesori implicați în aceste comunități vor beneficia de module de pregătire digitală pentru îmbunătățirea actului educațional, puse la dispoziție de specialiștii Salvați Copiii.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇