Vești bune: 8 Martie se petrece la munte, mai multe trenuri și o platformă online de meditații la BAC

Vești bune: 8 Martie se petrece la munte, mai multe trenuri și o platformă online de meditații la BAC

Ziua de 8 martie se apropie, iar românii aleg să o sărbătorească la munte. Aceasta este o veste bună pentru turismul românesc, puternic afectat de pandemie.

Iar pentru cei care vor să evite traficul de pe DN1 rămâne varianta unei călătorii cu trenul, despre care avem încă o veste bună, în cele ce urmează.

Nu în ultimul rând, veste bună pentru elevi care se pregătesc de BAC și părinții lor. Acum există o platformă online unde tinerii pot parcurge întreaga materie în doar 3 luni, alături de profesori specializați, la un preț acceptabil.

Românii petrec Ziua Femeii la munte

Românii se pregătesc pentru sărbătorile începutului de primăvară cu vacanțe rezervate la munte sau city break-uri în marile orașe ale țării.

ADVERTISING

Ziua Internațională a Femeii este un prilej bun pentru câteva zile de relaxare, iar conform datelor înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro cei mai mulți români vor porni weekendul acesta către stațiunile de pe Valea Prahovei și Brașov.

Conform solicitărilor primite de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turiștii români sunt dispuși să plătească între 600 și 1200 lei pentru două persoane, pentru un sejur de minim 2 nopți în perioada 6 – 8 martie, 2021. Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri, iar din toate rezervările înregistrate 42% au ca destinație stațiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmate de Brașov.

ADVERTISING

Următorul tip de vacanță solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turiști au optat pentru sejururi petrecute în marile orașe ale țării, precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. 19% dintre vacanțele rezervate în această perioadă se vor desfășura în stațiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix și Vatra Dornei.

Un tren nou pentru turiștii care pleacă din Brașov spre Capitală

Pentru ca turiștii să se bucure de un weekend prelungit pe Valea Prahovei, la întoarcerea spre casă, CFR Călători a adaugat suplimentar în circulație, în zilele de duminică, trenul IR 1730, cu plecare din Brașov la ora 17:55 și sosire în București Nord la ora 20:32.

ADVERTISING

Durata de parcurs a noului tren este de 2 ore și 37 minute și are opriri în stațiile: Predeal, Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic, Câmpina, Ploiești Vest. Astfel, pe ruta Brașov – București Nord în intervalul orar cel mai solicitat 17:00 – 19:00, turiștii au la dispoziție 3 trenuri ale CFR Călători, dintre care 2 trenuri între 17:00 – 18:00.

Trenul va avea în compunere și un vagon prevăzut cu spaţiu pentru biciclete.

program
Sursa: CFR Călători

Platformă online pentru meditații la BAC

Elevii care se pregătesc să dea BAC-ul anul acesta au la dispoziție o platformă de meditații online unde se pot pregăti pentru examen alături de profesori de specialiate.

Programul GATA DE BAC durează 3 luni, costă 199 lei/per materie, iar primele pregătiri încep din 15 martie. Doritorii se pot înscrie pe profesorinonline.ro/bac până pe 20 mai 2021.

Meditațiile de desfășoară atât live cât și înregistrat, astfel încât elevii să le poată parcurge ulterior, iar o echipă de profesori stă mereu la dispoziția lor pentru întrebări și nelămuriri.

Programul include toată programa de BAC, iar tinerii pot parcurge în ritmul lor toată materia, dacă alocă 5 ore pe săptămână studiului.

”Meditațiile GATA DE BAC sunt disponibile pentru Matematică (fiecare specializare - M1 / M2 / M3 / M4) și Limba și Literatura Română, urmând ca alte materii suplimentare să fie introduse în săptămânile viitoare”, anunță portalul ȘtiriONG.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇