Cîțu anunță, pe Facebook, că restricțiile intră în vigoare duminică, nu azi

Cîțu anunță, pe Facebook, că restricțiile intră în vigoare duminică, nu azi

Premierul a anunțat vineri, pe Facebook, că restricțiile adoptate în ședința de guvern de joi seara vor intra în vigoare de duminică, nu de astăzi, cum era anunțat inițial.

”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial,...

Posted by Florin Cîţu on Friday, March 26, 2021

Cîțu invocă ”timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească”, însă de joi seara și până vineri la prânz cei mai mulți au făcut-o, deja, pentru a fi siguri că nu încalcă legea.

ADVERTISING

Astfel, cel puțin în Capitală, multe hyper și supermarketuri deja au reorganizat programul angajaților și și-au informat clienții că urmează să închidă de la 18:00.

De asemenea, restaurantele care aveau terase și-au sunat clienții să îi informeze că rezervările nu mai sunt valabile pentru acest final de săptămână.

Și sălile de fitness și-au anunțat clienții că nu-i mai pot primi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum, toți acești operatori economici vor trebui să decidă ce fac: se dau din nou peste cap, pentru încă două zile de activitate cu programul de până acum, sau, dacă tot au apucat să implementeze, trec de azi la programul cu restricții.

Grupul de Comunicare Strategică dă o altă explicație decât Cîțu

Amintim că pentru a intra în vigoare, Hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial. Joi seara s-a anunțat că acest lucru se va întâmpla de vineri. După publicarea în MOf, fiecare Comitet județean și cel al Municipiului București vor adopta și anunța aplicarea noilor restricții.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că autoritățile locale au 48 de ore să implementeze măsurile, punând pe seama acestui fapt și anunțul lui Cîțu, chiar dacă premierul nu pomenește nimic despre așa ceva.

ADVERTISING

”Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea HG în MOf, în cursul acestei după-amiezi, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore.

Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență. În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea”, a precizat GSC într-un comunicat remis SpotMedia.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇