Psiholog: Carantina nu este nici pe departe o situație de război

Psiholog: Carantina nu este nici pe departe o situație de război

Sunt foarte multe persoane care s-au săturat de starea de urgență, carantină și restricții. Indiferent dacă ei consideră sau nu virusul acesta periculos, dacă sunt sau nu de acord cu soluțiile găsite de autorități, oamenii își doresc să-și recapete viața pe care o aveau înainte.

Având în vedere îndrumările autorităților, va trebui să găsim soluții în consecință, pentru a ne putea trăi viața în cea mai frumoasă formă posibilă în condițiile date.

Îndrumările psihologului pentru o viață frumoasă în condițiile date pot fi următoarele:

ADVERTISING

Redescoperiti plăcerea vieții calme, calde și plină de afecțiune din familie

Câtă lume nu se plângea înainte de pandemie că nu are îndeajuns de mult timp pentru familie? Acum putem trăi momente absolut minunate alături de: familia de origine, partener, copii. 

Cafeaua de dimineață, servită împreună cu partenerul, prânzul și cina, cu toți membrii strânși în jurul mesei, pot fi imagini ce ne pot încărca sufletul de încântare. 

De asemenea, putem descoperi un serial sau anumite filme pe care le putem savura alături de cei dragi.

ADVERTISING

Sportul făcut în casa împreună cu familia

Un hobby cum ar fi dansul sau preparatul mâncării se pot transforma în momente magice. 

Sportul poate face adevărate minuni, ajutându-ne să ne recăpătăm echilibrul fizic și psihic, dar și tonusul muscular.

Activități în aer liber

Plimbări, ieșiri la terase, putem admira arhitectura orașului în care ne-am născut. Cu siguranță pot fi zone absolut superbe în orașul nostru de care nici măcar nu suntem conștienți.

Sau putem mergem împreună cu familia sau prietenii, povestind legendele legate de anumite locuri.

ADVERTISING

Ori, de ce nu, putem povesti întâmplări prin care am trecut și pe care acum le putem retrăi bucurându-ne încă o dată de șotiile tinereții.

Întâlnirile cu prietenii ne pot fi pansamante pentru suflet, în cazul în care avem anumite probleme. Sau pot reprezenta momente de bucurie și antren, în cazul în care dorim să aducem un plus de distracție.

Nu funcționează nimic?

Dacă ați încercat toate cele de mai sus și nu reușiți să vă bucurați de nimic, este posibil să aveți nevoie de un psiholog. Se pot face ședințe online, care în această situație sunt chiar indicate. Pentru că lipsa bucuriei poate ascunde o depresie, care, de cele mai multe ori, nu trece nici pe departe de la sine. Ba din contră, se poate acutiza.

Carantina nu este nici pe departe o situație de război și nici nu suntem sechestrați la domiciliu. Suntem sănătoși, viguroși, avem mijloacele tehnice de a comunica cu oricine, oriunde.

Sau putem, datorită tehnicii, să ne bucurăm de clipe de magie, vizionând documentare, filme, piese de teatru, putem vizita muzee, putem învăța să cântăm la un instrument sau să dansăm, putem învăța rețete de mâncare sau de prăjituri noi.

Tehnica ne ajută să avem aproape totul la un click distanță. 

Este ca o magie pe care o putem face pentru a ne deschide o lume plină de surprize, bucurii sau informații senzaționale.

Așa că haideti să ne bucurăm de viață pentru ca avem aproape tot ce ne este necesar. Nu trebuie decât să vrem. Succes!

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇