Barurile și cluburile din Bucureşti care încalcă regulile pot fi închise direct, chiar de astăzi. Prefectul a găsit soluţia legală

Barurile și cluburile din Bucureşti care încalcă regulile pot fi închise direct, chiar de astăzi. Prefectul a găsit soluţia legală

Activitatea barurilor și a cluburilor care încalcă regulile poate fi suspendată direct chiar de astăzi, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul a declarat la Digi24 că a descoperit un cadrul legal prin care activitatea celor care nu respectă restricțiile impuse să fie suspendată direct, fără să mai aștepte modificarea legii ca închiderea să se aplice după alte trei sancțiuni. 

"Nu mai așteptăm acea propunere, avem cadrul legal existent. Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadru legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun Poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează.

ADVERTISING

Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi.

Activitatea de control vizează deja agenții economici despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente", a declarat Alin Stoica.

Ministrul de Interne Lucian Bode spusese, la începutul săptămânii, că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut "una, două, trei sancțiuni".

ADVERTISING

Și premierul Florin Cîțu a criticat faptul că numeroase cluburi si restaurante au încălcat regulile în ultima vreme.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇