Cîțu: Nu am o problemă cu protestele. Sunt liberal, dar avem și parlamentari care instigă la nerespectarea legii

Cîțu: Nu am o problemă cu protestele. Sunt liberal, dar avem și parlamentari care instigă la nerespectarea legii

Premierul Florin Cîțu a criticat, luni dimineață, faptul că la protestele organizate în weekend nu s-a respectat legea, punctând că nu este normal ca tocmai anumiți parlamentari să nu țină cont de legislație.

„Anul trecut v-am cerut încredere că vom trece prin situația dificilă și că vom salva economia, dar am făcut-o împreună. E vorba despre o minoritate, că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă legea. Acolo unde nu se respectă legea, vom fi intransigenți, nimeni nu este mai presus de lege.

Din păcate, avem și parlamentari care indeamnă, instigă la nerespectarea legii. E o problemă morală. Sunt parlamentari, dar nu respectă lege. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal și protestele sunt ok, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască. E tot ce le cer.", a spus premierul.

ADVERTISING

El a precizat că i-a cerut ministrului de Interne o situație cu ceea ce s-a întâmplat în weekend.

"Am văzut și eu ca și dvs imaginile cu ce s-a întâmplat în cluburi și în stațiunile montate. Sunt foarte supărat să văd că există o minoritate care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Implicațiile sunt pentru majoritatea populației", a spus premierul.

În aceste condiții, luni, la ora 13:00, premierul se va întâlni cu primarul general Nicușor Dan și cu primarii de sectoare pentru a discuta despre situația din Capitală.

De asemenea, la ora 16:00, premierul va avea o discuție cu toți prefecții, iar marți va discuta cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România.

ADVERTISING

Premierul a precizat că Diana Șoșoaca, care participă la aceste proteste, a fost amendată de mai multe ori.

Întrebat din nou despre o posibilă carantinare a Capitalei, premierul a spus că trebuie să afle opiniile specialiştilor.

"Am vrut să păstrăm economia deschisă că doar așa putem să plătim costul pandemiei. Avem nevoie de economie deschisă. Îmi doresc să nu ajungem la carantinarea Bucureștiului. Ascult opiniile specialiștilor. Opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar decizia o luăm după ce ascultăm toate opiniile. Aștept discuțiile cu prefectul, cu primarii de sectoare", a spus șeful Executivului.

ADVERTISING

El a revenit la discuția despre petrecerile din cluburi, punctând că acestora li se va suspenda activitatea.

"Am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să îl depună. Bode a zis că, dacă nu va fi susținut în Parlament, avem OUG prin care suspendăm activitatea acelor cluburi care nu respectă legea", a explicat Florin Cîțu.

Care este situația paturilor de la ATI

Referitor la numărul de paturi din ATI, premierul a spus că numărul acestora a fost suplimentat.

"Nu reinventăm noi apă caldă, anul trecut am avut aceeași situație și se transferă paturi din zone noncovid, iar la personal avem rezidenți. În continuare facem acest lucru.

Dar repet, nu doar acolo trebuie să găsim soluții, trebuie să găsim soluții pentru respectarea restricțiilor. Înțeleg că sunt particularități pe fiecare județ, municipiu, dar aștept soluții de la cei care administrează zona", a punctat Florin Cîțu.  

Voiculescu, despre paturile ATI Covid: Găsirea unui medic este o provocare. Foarte mulţi au plecat în străinătate, nu i-am preţuit

Cîțu: Suntem într-o situație mult mai bună față de anul trecut

Premierul spune că față de anul trecut suntem într-o situație mai bună, precizând că nu se va schimba calcularea ratei de infectare.

"După ce au fost introduse focarele nu am văzut o creștere foarte mare, creșterile vin din alte părți. Suntem într-o situație mult mai bună ca anul trecut, nu mai avem focare în spitale, în căminele de bătrâni", a punctat el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇